Hava Durumu

'Ajanları kırmızı ışıkta atlattık' Dünyanın en çok merak edilen yeri!

ABD başkanlarının çocuklarının Beyaz Saray'da geçirdikleri yıllardan geriye ilginç anılar kaldı. Bush'un ikiz kızları gizli servis ajanlarını trafikte kırmızı ışıkta geçerek atlatırken, Beyaz Saray'ın tarihi koridorlarında paten kayan başkan çocukları vardı

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2021 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2021 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Ajanları kırmızı ışıkta atlattık' Dünyanın en çok merak edilen yeri!

Babaları ABD Başkanı olduğu için dünya tarihini etkileyen kararların alındığı Beyaz Saray'da büyüyen çocukların 'normal' bir çocukluk geçirmesi zordu. Bir çocuğun, önemli balolara ev sahipliği yapan ve diplomatik seyahatlerinde yatıya kalan siyasetçilerin olduğu Beyaz Saray duvarları arasında aileleriyle vakit geçirdiği zamanlar nasıldı? İşte bazı ABD başkanlarının çocuklarıyla ilgili anılar...

Abraham Lincoln'ün ailesi (1861 - 1865): Lincoln başkan seçildiğinde, en büyük oğlu Robert'ı Kentucky'deki evinde bıraktı ve eşi Mary, 11 yaşındaki oğlu Willie ve 8 yaşındaki Tad ile Beyaz Saray'a taşındı. Lincoln ciddi bir savaş zamanı başkanı olmasına rağmen, aynı zamanda çocuklarına karşı zaafı olan bir aile babasıydı. Bu nedenle çocukların binanın özel ve kamusal bölümlerinde özgürce dolaşmasına izin verildi. Çocuklar önemli toplantılara dalıyor,  keçileriyle koridorlarda koşuyor ve masa örtülerini kesiyordu. Trajik bir şekilde, her iki çocuk da tifoya yakalandı. Willie iyileşemedi ve 1862'de öldü. Tad de 10 yıl sonra bilinmeyen bir hastalık nedeniyle hayatını kaybetti.

 Kennedy Ailesi (1961 - 1963): John F. Kennedy ve Jackie Kennedy göreve başladığında, çocuklarından Caroline 4, John Jr. bir yaşındaydı. 1963'te ise Patrick doğdu ancak çocuk doğumundan iki gün sonra, Kennedy'nin öldürülmesinden 3 ay önce  öldü. John Jr'ın Oval Ofis'te başkanın masasının altında oynadığı, Caroline'in midillisine bindiği görüntüler, Beyaz Saray'ın en ikonik fotoğrafları arasında yer alıyor.

Jimmy Carter'ın ailesi (1977 - 1981): Kennedy'nin çocuklarından bu yana Beyaz Saray'da yaşayan ilk küçük çocuk olan Amy Carter, babası başkan olunca Beyaz Saray'a taşındı. Babasıyla yakın olan Amy, onunla özel ve kamusal alanda zaman geçirdi, hatta tartışmalı olarak bir devlet yemeğine katıldı. Tarihçi Sandra Musgrove'un belirttiği gibi bir başkanın çocuğu olmak normal değildi ve baban başkan olduğunda, kral ve kraliçeydin. Amy'nin Güney Bahçesi'nde ağaç evi vardı ve file sahipti. Paten kaymak için tarihi koridorları da kullanabiliyordu.

Bush Ailesi (2001 - 2009): İkizler Jenna ve Barbara Bush, babaları başkanken Beyaz Saray'da zor durumlara düştüler. Reşit olmayan yaşta içki içerken ve sahte kimlik kullanırken yakalandıklarında manşetlere çıkan kız kardeşlerin, gizli servis ajanlarını kırmızı ışıkta geçerek atlattıkları da bildirildi.

Obama Ailesi (2009 - 2017): Sasha ve Malia Obama, babaları 2009'da göreve geldiğinde hep onun yanındaydılar. İlk siyahi başkanın kızı olduklarından medyanın ilgisi üstlerindeydi. Obama çocuklarına tavsiyesini şöyle açıklamıştı: "Kızlarımıza 'televizyondaki görüntülerin size ne kadar değerli olduğunuzu söylemesine asla izin vermeyin, çünkü sizden sınırsız hayal kurmanızı ve bu hedeflere ulaşmanızı bekliyorum' dedim."

Trump Ailesi (2016 - 2020): Donald Trump'ın beş çocuğundan en küçüğü olan Barron Trump, babasının başkanlığı sırasında Beyaz Saray'da yaşayan ilk çocuktu. Ancak Trump'ın diğer çocukları sık sık Beyaz Saray'ı ziyarete geliyordu. Barron'un nnesi Melania gibi Beyaz Saray'da sürekli spor yaptığı biliniyor.

Biden Ailesi (Mevcut başkan): Joe - Jill Biden ile birlikte geniş bir ailenin Beyaz Saray'a geldiği biliniyor. Başkan Biden'ın çocukları ve torunları Beyaz Saray'da yaşamasalar da, sık sık ziyarete geliyor ve Beyaz Saray sinemasında gece film izledikleri, Camp David'de (ABD başkanlarının tatil yeri) hafta sonu geçirdikleri bildiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.