Hava Durumu

AK Parti Bursa Büyükşehir için temayüle gidiyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin istifasının ardından, büyükşehir belediye başkanının belirlenmesi için süreç devam ederken, AK Parti Bursa teşkilatlarının temayül yoklamasına gideceği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2017 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2017 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti Bursa Büyükşehir için temayüle gidiyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin istifasının ardından yeni büyükşehir belediye başkanın belirlenmesi için AK Parti Bursa teşkilatlarında süreç devam ediyor. Bilindiği üzere Bursa Valiliği'nin birkaç gün önce yaptığı duyuruda Altepe'nin istifasını 24 Ekim'de verdiği hatırlatılmış, Büyükşehir Belediye Meclisinin, yeni belediye başkanını seçmek üzere 2 Kasım Perşembe günü saat 15.00'de toplanması için çağrıda bulunulmuştu.

TEŞKİLATLAR SANDIK BAŞINDA

Bugün de AK Parti Bursa İl Başkanlığı'dan yapılan açıklamada, teşkilatların kimin belediye başkanı seçilmesini istediklerine dair görüşlerini yapılacak temayül yoklamasına gideceği belirtildi.

Çalışmalar kapsamında 30.10.2017 Pazartesi gün, yani yarın,  saat 11:00'de AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol KAYA'nın da katılımıyla sandık kurulacağı belirtilen açıklamada "AK Parti Bursa Milletvekilleri, belediye başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri,  ilçe başkanları ile kadın ve gençlik kolları başkanlarının katılacağı temayül yoklaması Merinos AKKM Başkanlık Salonu'nda yapılacak" ifadeleri kullanıldı.

EN DOĞRU İSİM İÇİN...

Söz konusu açıklamada AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın da konuyla ilgili görüşlerine yer verildi. Temayül yoklamasının Bursa'nın geleceği ve partilerindeki istişare kültürü açısından önemine vurgu yapan Salman "Ülkemizin, şehrimizin geleceğini ilgilendiren her kararda olduğu gibi bu süreçte de istişare kültürümüzü ve mekanizmamızı en doğru şekilde işletmeye çalışıyoruz.  Amacımız, Bursamızın ve ülkemizin geleceğine katkı koyacak en doğru ismin ortaya çıkmasını sağlamak. Bu anlamda genel merkezimiz ve teşkilatlarımızla istişarelerimizi sürdürüyor, her fırsatta halkımızla buluşuyoruz. İnşallah tüm bu çalışmaların ardından en doğru sonuçlar ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.