Hava Durumu

AK Parti Bursa'da beklenen gelişme

AK Parti Genel Merkezi, 10-15 gün içinde başlayacak ilçe kongreleri öncesinde 17 ilçe başkanının durumunu masaya yatırdı. Aralarında Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer'in de bulunduğu 9 ilçe başkanının kongrede tekrar aday olmayacakları iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2017 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2017 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti Bursa'da beklenen gelişme

Nurullah Nuri YAVUZ

AK Parti'de metal yorgunluğu kapsamında teşkilatlardaki değişim ve dönüşüm harekatı sürüyor. Bursa'da il başkanlığı ile başlayan teşkilatlardaki en sert değişim,  istifası alınan Recep Altepe'nin yerine Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın seçilmesiyle devam etmişti. Parti genel merkezinin teşkilatlardaki değişim operasyonunda sıra şimdi ilçe başkanlıklarına geldi.

Bu çerçevede sabah saatlerinde AK Parti İl Başkanlığı'nda; Bursa Koordinatörü Muhammed Balta'nın yönetiminde gerçekleştirilen istişare toplantısında parti merkezine çağrılan ilçe başkanlarıyla tek tek görüşüldü. Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın da katıldığı istişare toplantısından, önce "9 ilçe başkanının istifası istendiği" yönünde bilgiler gelse de ilerleyen saatlerde bu bilginin doğru olmadığı, sadece bazı ilçe başkanlarına önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek kongrede yeniden aday olmamaları tavsiyesinde bulunulduğu bildirildi.

Söz konusu toplantıda belediye meclis üyesi de olan bazı ilçe başkanlarının "istifa" konusuna sıcak bakmadıkları, ancak bir hafta içerisinde düzenleyecekleri basın toplantıları ile yeniden aday olmayacakları yönünde açıklama yapmalarının daha şık olacağını beyan ettikleri öğrenildi.

Bu kapsamda önümüzdeki günlerde Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı,  Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Saadettin Akkoyunlu, Büyükorhan İlçe Başkanı Ahmet Korkmaz, Harmancık İlçe Başkanı  Hasan Hüseyin Temel, Gemlik İlçe Başkanı Zafer Işık ve Kestel İlçe Başkanı Necmettin Ekinci'nin açıklama yapması bekleniyor.

Bu arada kongrelerde adaylık konusunda; İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel, Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Mudanya İlçe Başkanı Ahmet Murat Ünal, Orhaneli İlçe Başkanı Ali Aykurt, Keles İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, Orhangazi İlçe Başkanı Mustafa Kaya ve Gürsu İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım'ın önünde bir engel olmadığı belirtiliyor.

Öte yandan Parti Genel Merkezinden önümüzdeki günlerde ilçe belediye başkanları ve bürokratlar kapsamında da değişim sinyalleri geliyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.