Hava Durumu

AK Parti'de kritik süreç! Tarih belli oluyor...

Seçimlerin 24 Haziran 2018'e çekilmesinin ardından gözler AK Parti kongresine çevrildi. Kongrenin mayıs ayına çekilmesinin güçlü olasılık olduğu değerlendiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 21:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2018 21:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'de kritik süreç! Tarih belli oluyor...

Erken seçim kararının 24 Haziran olarak alınmasının ardından gözler AK Parti Kongresi'ne çevrildi. Normal takvime göre eylül ayında yapılması beklenen Kongre'nin öne çekilip çekilmeyeceğine önümüzdeki günlerde yapılacak MKYK ve MYK toplantılarında karar verilecek.

AK Parti'nin 6 Mayıs'ta İstanbul İl Kongresi ile tüm il kongreleri tamamlanıyor. AK Parti kurmayları büyük kongrenin bu tarihten 10 gün sonra yani 20 Mayıs Pazar günü yapılabileceğini de ifade ederken, Kongre'nin seçimler sonrasına bırakılabileceği de değerlendiriliyor. Bu konuda son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak MKYK ve MYK toplantılarının ardından verileceği kaydediliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Seçim olmasa takvim belliydi. Seçim olması nedeniyle tekrar değerlendirilecek. Sonra olmasında imkan var, erken yapma ihtimalimiz de var. Yetkili kurullar karar verir. Eylül'e kadar vaktimiz var" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.