Hava Durumu

AK Parti'de peş peşe istifalar

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, görevlerinden istifa etti. Geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda 26 il başkanının istifasının alındığı öne sürülmüştü.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2017 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'de peş peşe istifalar

AK Parti'de devam eden değişim süreci, 3 ilin başkanlarının peş peşe istifasıyla yeniden hızlandı. K Parti Mardin İl Başkanlığı görevini 1 Eylül 2015'ten itibaren yürüten Mehmet Ali Dündar, düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini açıkladı. Dündar, "İl başkanlığını herkese açık hale getirerek herkesi kucaklayan bir seçim stratejisi ile en son seçim olan halk oylamasında ise Türkiye'de en fazla oy oranını artıran ilk 10 il sıralamasına girerek oy oranımızı yüzde 41'e çıkardık. Ak Parti yönetim kademelerine teşekkür ediyorum. Eşimden, ailemden ve dava arkadaşlarımdan helallik istiyorum. Gelinen süreçte teşkilat başkanlığımızın yeni bir değerlendirme yapmasının önünü açmak için yürütmekte olduğum AK Parti Mardin İl Başkanlığı görevinden ayrılıyorum" dedi.

ARDINDAN VAN

Dündar'ın ardından AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda da istifa ettiğini duyurdu. Soğanda, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği toplantıda, partide görev yapmanın bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, görevi devralacak kişiye başarılar diledi.

SON OLARAK HATAY

Son olarak AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç da görevinden istifa ettiğini açıkladı. Partisinin Hatay İl Başkanlığı binasında yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları ve partililerinin katıldığı basın açıklaması yapan Ahmet Atıç, "Benim üzerimden partimi yıpratmaya çalışıyorlardı. Bu yıpratmanın önüne geçemediğim için genel merkezimle yaptığım görüşmeler sonrası görevi bırakma kararı aldım. Benden sonra gelecek arkadaşıma her türlü desteği vermeye hazırım" dedi.

26 İSTİFA İDDİASI

Geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda 26 il başkanının istifasının alındığı öne sürülmüş ve konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.