Hava Durumu

AK Parti'den 'Andımız' açıklaması: 'Bahçeli'nin eleştirilerine katılıyoruz'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "Öğrenci Andı"na ilişkin Danıştaya sunulan temyiz dilekçesi metninde kusuru bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ile iki avukatı görevden aldı. Kararın ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Temyiz dilekçesindeki bölüm AK Parti'nin görüşünü yansıtmamaktadır. Sayın Bahçeli'nin dilekçeye yönelik eleştirileri haklıdır" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2018 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2018 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'den 'Andımız' açıklaması: 'Bahçeli'nin eleştirilerine katılıyoruz'

Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, "Öğrenci Andı" davasıyla ilgili Danıştaya sunulan temyiz dilekçesi metninde kusuru bulanan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ile iki avukatın görevine son verildi.

Bakanlığın ayrıca, medyaya yansıyan konulara ilişkin gerekli düzeltici açıklamaları "ek beyan" şeklinde Danıştaya sunacağı öğrenildi.

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MEB'in dilekçesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Temyiz dilekçesindeki bölüm AK Parti'nin görüşünü yansıtmamaktadır. Bahçeli temyiz dilekçesine tepkisinde haklıdır. Bakanımızın başkanlığında oluşturulan, dilekçeye ilişkin görüşü de yansıtmamaktadır. Bakanımızın ve bakanlığımızın oluşturduğu görüşe rağmen, oradaki avukat tarafından bu paragraf oraya ekleniyor. Bu avukatlarla ilişik kesilmiştir, bu bürokratlar da görevden alınmıştır. Bakanımızı çok üzen bu yaklaşım itibarıyla Bakanımız konuyu inceletmiş, bu ifadenin dilekçeden çıkarılmasına ve temyiz sürecinin devam etmesine karar verilmiştir.

Bu sadece bir propaganda ya da sadece duygusal bir yaklaşım değildir, tarih şahidimizdir bununla ilgili olarak. Ulus devlet, uluslaşma teorilerini millet diye çevirerek bu kavramsallaşmaları yüzeysel şekilde yaklaşım olarak kabul etmemiz mümkün değildir.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Bahçeli, partisinin dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen basın toplantısında "Bakanlık diyor ki; 'Türkler kendi çağdaşı unsurlara göre ulus bilincine en geç ulaşan topluluktur" ifadesini kullanmıştı.

Bahçeli, şunları kaydetmişti:

-- Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyetini kuran kadro zaten gecikmiş olan süreci hızlandırmak için yoğun çaba harcamıştır.' Türkleri millet bilincine en geç ulaşan topluluk olarak değerlendirmek tarih inkarı, tarih ihmali, tarih ihanetidir. Unutmayınız ki, tarihimiz mührü sökülmemiş bir hazinedir. Bu hazinenin talanına müsaade etmeyeceğiz, bu hazinenin karalanmasına onay vermeyeceğiz. Milli Eğitim Bakanımızın temyiz dilekçesini görmediğine veya yoğunluktan dolayı dikkatle bakmadığına inanmak istiyor, bunu ümit ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.