Hava Durumu

AK Parti'den Bülent Arınç'ın istifasına ilk yorum!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, Bülent Arınç'ın istifası ile ile ilgili, "MYK'da Bülent Arınç'ın değerlendirmelerine katınılmadığı ifade edildi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2020 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2020 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'den Bülent Arınç'ın istifasına ilk yorum!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından kameralar karşısına çıktı.

Çelik önemli açıklamalarda bulunuyor...

"Öğretmenlerimize tek tek teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Her birimizin hayatının dönüm noktasında mutlaka bir öğretmenimiz var. Hiçbirinin hakkını ödeyemeyiz. Her birine bir kez daha Öğretmenler Günü vesilesiyle teşekkür ediyoruz. Özellikle Covid süresinde büyük gayret gösteren eğitimcilerimize AK Parti MYK'sı olarak şükranlarımızı arz ediyoruz.

Diyarbakır annelerinin mücadelesinin tarihe geçecek iki boyutu var. Annelerin vicdan nöbetiyle, evlatlarına kavuşma çığlığı ile bu eylemleri yapmaları, ikincisi de ana akım pek çok yer, gerek yabancı basın tarafından sistematik bir şekilde görmezden gelinmesi. Terör örgütü tarafından dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için mücadele veriyorlar. Maalesef görmezden gelinmeye devam ediliyor. O annelerin çığlıkları evlatlarına ulaşıyor ve kavuşmaya devam ediyor.

Geçenlerde bazı STK'lar, şehitler, gazilerle ilgili onlara destek verdiler, bir kere daha destek verenlere şükranlarımızı arz ediyoruz.

CHP'li sayın Çeviköz'ün bazı açıklamaları oldu. Burada bizim her zaman bu tip açıklamalar olunca biraz bekliyoruz, acaba tashih etme imkanı söz konusu olabilir mi diye. Türkiye'nin milli menfaatleri konusunda bilinci pekiştirmek için buna dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Beklememize rağmen bu açıklamalar yapılmayınca biz de açıklamalarımızı yaptık.

Türkiye'nin S-400'leri niye aldığı belli. Müttefiklerimizden patriot almak istedik, satmadılar. Geçici olarak buraya yerleştirilen patriotları aldılar, gittiler. Uygun şartlar Rusya tarafından verildiğinde gerçekleşti. Halen de söylüyoruz patriotları almaya hazırız diye. CHP'den çıkıyor biz iktidara gelirsek S-400'leri iptal edeceğiz diyor. Türkiye'nin hava savunma sistemi, güvenlik ihtiyacı ne olacak. Bu bir kes-kopyala-yapıştır, tercüme ve ithal ikameci anlayıştır. Demokrasiyi bir mal gibi görüp bir yerden bir yere ithal edeceklerini sanıyorlar.

Niçin Türkiye'nin hava savunma ihtiyacı için tedarik ettiği sistemleri iptal edecekler? Türkiye'nin Libya'da meşru çıkarlarını korumak için giriştiği mücadeleyi niye eleştiriyorsunuz? Milli çıkarlarımıza halel getirmek isteyen Hafter yönetimi söz konusu. Suriye'den asker çekmemizi istiyorlar. Bütün bu tablonun içinde Biden'e dönük olarak demokrasi vurgusu sözleri siyasi bilinçten yoksun, ahlaki olarak asla kabul edemeyecek sözler olduğunu düşünüyoruz. Bunu düzeltmelerini beklerdik. Demokratik açıdan saygısızlık, ahlaki açıdan kabul edemezdir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.