Hava Durumu

AK Parti'den 'İstanbul'da seçimler iptal edilsin' başvurusu hakkında açıklama!

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, Büyükçekmece'de usulsüz seçmen kaydı yapıldığı gerekçesiyle İstanbul seçimlerinin iptali için İl Seçim Kurulu'na başvurdu. İlgili başvuru, seçim kurulu tarafından reddedildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "İstanbul seçiminin iptali başvurusu yok. Reddedilen talep Büyükçekmece için" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2019 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2019 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'den 'İstanbul'da seçimler iptal edilsin' başvurusu hakkında açıklama!

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, 'Usulsüz oy sayımı' tartışmalarına sahne olan İstanbul'da seçimin iptali için İl Seçim Kurulu'na başvurdu. 

Başvuru, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2019/2708 numaralı soruşturma evrakındaki gerekçelere ve mülkiye başmüfettişlerinin incelemelerine dayanarak yapıldı.

Habertürk'ün aktardığına göre iptal başvurusunda Büyükçekmece'de usulsüz seçmen kaydı yapıldığı ve bunun 'seçim sonuçlarını etkileyecek derecede olduğu' ifade edildi.

İlgili başvuru, seçim kurulu tarafından reddedildi.

YANLIŞ ANLAŞILMIŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "İstanbul seçiminin iptali başvurusu yok. Reddedilen talep Büyükçekmece için" dedi. 

Yavuz'un, 'yanlış anlaşılmış' dediği ve Büyükçekmece seçimleri için yapılan iptal başvurusunda şu ifadeler yer aldı:

"Bugün itibari ile ortaya çıkan tahkikat raporu, savcılık tarafından yürütülmekte olan soruşturma dosyası ve geçmişte yaptığımız itirazlar sonucu silinen sahte seçmen kayıtları ve emniyet tarafından tespit olunan diğer usulsüz kayıtlar ile sadece bu kişi tarafından İstanbul içi ve İstanbul dışı 21 bin sahte seçmen nakli ile organize bir şekilde seçim sonuçlarının değiştirildiği, gerçek Büyükçekmece İlçesi seçmeninin iradesine ipotek konularak İlçe Belediye Başkan adayımız Mevlüt Uysal'ın kazanmış olduğu seçimin kaybettirildiği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Binali Yıldırım'ın seçilmesinin engellendiği ortaya çıkmıştır.

Tüm bu usulsüzlüklerin soruşturma dosyasından da anlaşılacağı üzere CHP adayları lehine organize edilmesi sebebiyle, taşınan seçmenin de başka bir adaya oy vermeyeceği de tartışmasız olduğuna göre; 21 bin seçmenin Büyükçekmece ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi sonuçlarını CHP adayları lehine değiştireceği de tartışmasızdır."

SON DURUM 

Bu sabah bir televizyon kanalında son durumu aktaran Ekrem İmamoğlu, "17 ilçede geçersiz oyların tamamının sayımı bitti. Fark 18 bin 742. Dün itibarıyla duyurdum, süreç değişime uğradığı anda kendi hesabımdan duyuru yapacağım. YSK'dan da bu dediğim farkı görebilirsiniz. 119 bin 652 geçersiz oy sayıldı. Geçersiz oyların 5'te ikisi sayıldı. Şu anda yaklaşık 198 bin oy daha var sayılmayan. Gece saat iki gibi bana Tuzla oyu geldi. 60 oy aleyhimize fark çıkmış, Üsküdar'da da lehimize çıkmış. Sayım bittiğinde aradaki fark 18 ila 20 bin arasında bir banda oturacak" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.