Hava Durumu

AK Parti MYK bildiri gündemiyle toplanıyor

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, emekli amirallarin yayımladığı bildiriye ilişkin açıklama yaptı. Şahin, gelişme üzerine perşembe günü planlanan AK Parti MYK'nın yarın toplanacağını duyurdu. Toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2021 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2021 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti MYK  bildiri gündemiyle toplanıyor

Emekli 104 amiralin yayımladığı gece yarısı bildirisinin ardından AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplanma kararı aldı.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, NTV canlı yayınına telefonla bağlanarak konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Demokrasi tarihimizde sıklıkla karşılaştığımız bir bildiri ile karşı karşıyayız" diyen Şahin, bu durumun anayasal düzene karşı işlenmiş bir suç olduğunu söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili soruşturma başlattığını hatırlatan Şahin, "Gerek savcılık gerek mahkemeler gerekli değerlendirmeyi yapacaktır. Hukuki olarak darbeci zihniyetin temsilcilerine gereken cevap verilecektir" diye konuştu.

Şahin, AK Parti ve MHP'nin bildiriyle ilgili güçlü bir karşı duruş sergilediğini dile getirdi, ana muhalefet partisi CHP'ye tepki gösterdi: "Uzun süre sessizliklerini koruduktan sonra CHP Sözcüsü bir açıklama yaptı, 'buradan darbe çıkarmak sivil darbecilere mahsus bir özellik' dedi. Burada şunu ifade etmek lazım. Darbe artığı kesimler var. CHP'nin açıklamaları ortada. 'Bu bildiriye imza atarım' diyen İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı'nın tavrı ortada. CHP'nin tutumu bildirinin altına imza atarım diyen İYİ Parti Milletvekilleri cunta heveslilerine zemin oluşturuyor."

Genel Sekreter Şahin, gelişme sonucu AK Parti MYK toplantısının öne alındığını da şu sözlerle duyurdu: "Biz AK Parti Merkez Yürütme Kurulu  toplantımızı perşembe günü planlamıştık. Ancak bu son gelişmeler dolayısıyla yaptığımız değerlendirmeler neticesinde yarın AK Parti MYK, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Bu bildiriyi çok daha geniş bir şekilde değerlendireceğiz. Ele alacağız. Bu konuda takındığımız tavrı daha da güçlendirmek için gerekli adımları atacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.