Hava Durumu

AK Parti'nin Ağrı adayında 'Deniz Baykal' detayı! Dikkat çeken isim...

AK Parti'de yerel seçim için 14 ilin daha belediye başkan adayları daha belli olurken, en çok dikkat çeken isim Ağrı adayı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı adayı olarak CHP'de bir dönem Deniz Baykal'a en yakın isimlerden biri olan Savcı Sayan ismini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2018 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2018 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti'nin Ağrı adayında 'Deniz Baykal' detayı! Dikkat çeken isim...

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin Aksaray, Ağrı, Bilecik, Erzincan, Edirne, Iğdır, Isparta, Kars, Kırşehir, Kütahya, Siirt, Tunceli, Van, Zonguldak belediye başkan adaylarını duyurdu.

DENİZ BAYKAL'IN EN YAKININDAYDI

Açıklanan isimler arasında Ağrı adayı ise dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aday olarak, CHP'de Genel Başkanlık yaptığı dönemde Deniz Baykal'ın en yakınındaki isim olarak bilinen, vir dönem CHP MYK eski üyeliği de yapan Savcı Sayan ismini duyurdu.

BAYKAL İSTİFA EDERKEN AĞLAMIŞTI

Siyasete küçük yaşta CHP teşkilatlarında başlayan 47 yaşındaki Savcı Sayan, 2015 yılına kadar da CHP saflarında kalmıştı. CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'A Takımı'nda bulunan Sayan, 2011 yılındaki kaset kumpası sonucu istifa etmek zorunda Baykal'ın istifa açıklamasını ise yaşlı gözlerle izlerken objektiflere takılmıştı. Baykal döneminde CHP'nin MYK üyesi olan Savcı Sayan, Kemal Kılıçdaroğlu döneminde ise bu koltuğunu bırakmıştı.

SAVCI SAYAN KİMDİR?

Savcı Sayan, 1971 yılında Ağrı'nın Tutak ilçesinde dünyaya gelmiştir. 24 çocuklu ailenin 12. çocuğu olan Sayan, ilk okulu doğup büyüdüğü ilçede, orta okulu Muş Malazgirt'te, Liseyi ise yine doğuğp büyüdüğü Ağrı Tutak'ta okumuştur. Üniversite tahsilini İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi'nde tamamlayan Sayan, Pedagojik Formasyon alarak eğitimini tamamlamış ve bazı okullarda öğretmenlik yapmıştır. 1996-2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği gerçekleştirmiştir. 12 Eylül darbe sürecinde kapatılan CHP Gençlik Kolları'nın 1996 yılında yeniden aktifleştirilmesinde pay sahibi olan Sayan, Ağrı'da CHP il ve ilçe başkanlıklarında bulunmuştur. Yazarlık deneyimi de bulunan Savcı Sayan'ın, bazı makaleleri dergi ve gazetelerde değerlendirilmiştir. Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerinde Töre cinayetleri, Kadınların Eğitimleri konularında çeşitleri çalışmaları mevcuttur. Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına üyedir.Savcı Sayan, 2015 yılında seçimlerinde AK Parti'den milletvekili adaylığını, "Türkiye yol ayrımında. Tercihimi ben memleket meselesinden yana koyarak AK Parti'den aday adayı oldum." sözleriyle duyurmuştur. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.