Hava Durumu

AK Parti Sözcüsü Çelik: Onların mücadelesi bizi zerre kadar ilgilendirmiyor

AK Parti Sözcüsü Çelik, Beştepe'ye giden CHP'li iddialarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Çelik, "Yalan siyaseti üzüntü verici. Sayın Cumhurbaşkanımızdan özür dilemeleri gerekiyor. Bunlar kendi kendilerini imha ediyor. CHP'de ne olacağı bizi ilgilendirmiyor. Siyasetin geleceğini düşünmesek cevap bile vermeyiz" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2019 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2019 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti Sözcüsü Çelik: Onların mücadelesi bizi zerre kadar ilgilendirmiyor

Rahmi Turan'ın "Saray'a giden CHP'li" yazısının ardından CHP'de başlayan tartışmalar sürüyor.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda parti yönetimine ciddi eleştirilerde bulunmuştu.

İnce, kumpas olarak nitelediği olayın ardında CHP genel merkezinde bulunan bir çetenin olduğunu iddia etmiş, bu çetenin geçen yaz aynı teknede tatil yaptığını öne sürmüştü. Bugün kameralar karşına çıkan CHP Sözcüsü Faik ÖztrakÖztrak, İnce'nin açıklamalarına "CHP ruhunu içine sindiremeyenler CHP'de çete arama gafletine düşebilir. Çete arıyorsanız Saray'a bakacaksınız" yanıtını verdi.

Bu açıklamaların ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Yalan haber üzerinden yapılan yalan siyaset hız kesmeden devam ediyor. Burada bu haberi yapanlar haberin arkasından çekildiler. 'CHP'li iletti' bize dediler. Bu haberle birlikte hedef alınan bir CHP'li siyasetçi vardı. O siyasetçi de yalan haber ve yalan siyaset zincirinin CHP Genel Merkezi'nden yürütüldüğünü söylüyor. Cumhurbaşkanımız en güçlü şekilde "Cumhurbaşkanlığından istifa ederim" dedi. Siyasi ahlak bu demektir. CHP içindeki mücadele bizi zerre kadar ilgilendirmiyor " dedi. 

Ömer Çelik'in konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Biz burada Cumhurbaşkanlığı'na atılan komploya cevap veriyoruz. Siyasetin onurunu düşündüğümüz için bunlara cevap veriyoruz. Kendi kendini imha eden bir kurum. Biz isteriz ki rakiplerimiz siyasi akıl kullansınlar. Cevap olarak argo sözlüğünden bazı kelimeler okuyorlar.

"CUMHURBAŞKANINDAN ÖZÜR DİLEMELİDİRLER"

Sayın Baykal zamanında, Baykal'a dönük gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı makamını karıştırmak son derece tehlikelidir. CHP Genel Başkanı bir TV programında yalan siyaseti bir şekilde sahiplendi. CHP içinde bir kumpas olduğu ortaya çıktı. Bu habere imza atanlar, yalan siyasetin muhattabı bunu söylüyor. Topu taça atmak gibi bir durum içindeler. Sayın Cumhurbaşkanımızdan özür dilemelidirler. Kendi içlerinde helalleşme mi olur bilemeyiz. Bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz burada Cumhurbaşkanlığı makamına atılan iftiraya cevap veriyoruz.

"ADRES BELLİ OLMUŞTUR"

'Saray bize komplo kurdu' diyerek çirkin bir şekilde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne dönük olarak bu ifadeyi kullanan kim varsa, bilin ki bu komplonun içindedir. Adres belli olmuştur. Çünkü sürekli olarak iddialara cevap vermek, yalan haber, yalan siyaset zincirine cevap vermek, bu zincirin nerede kurgulandığını, nereden kaynaklandığını, kimden enerji aldığını, kimden akıl aldığını ortaya koymak yerine sürekli olarak topu taca atma şeklinde bir gündem peşindeler.

"TÜM TARAFLAR CHP GENEL MERKEZİNİ GÖSTERMEKTEDİR"

Gelinen nokta şudur: Bu komplonun adresi olarak tüm taraflar CHP Genel Merkezi'ni göstermektedir. Kendi iç meseleleridir. Cumhurbaşkanımızı, AK Parti'yi karıştırdıkları için özür dilemeleri gerekir. Komplonun gerisini nasıl halledecekleri kendi meseleleridir, bizi zerre kadar ilgilendirmiyor.

"SKANDALLAR ZİNCİRİ"

Siyaset-medya ilişkisi açısından son derece çarpık bir ilişkinin var olduğu görülüyor. Bu, yukarıdan aşağıya literatüre geçecek bir skandallar zinciri.

NE OLMUŞTU?

Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın, 20 Kasım 2019 tarihinde kaleme aldığı köşe yazısında "CHP'li bir ismin Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğü" iddiası Türkiye'de en çok tartışılan konu oldu. Turan yazısında CHP'li isme Erdoğan'ın "Türkiye'nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir; memleketin iyiliği için bu gerekli, ben de yardımcı olurum" dediğini de iddia etti.

Rahmi Turan, daha sonra canlı yayına telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada bu kişinin Muharrem İnce olduğunu açıkladı. Ancak İnce bu iddiayı sert bir dille yalanladı. Sözcü yazarının haberin kaynağı olarak gösterdiği gazeteci Talat Atilla ise kaynağının CHP'li bir isim olduğunu ve iddiayı Kılıçdaroğlu'na da "bir şekilde" teyit ettirdiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Fox TV'den İsmail Küçükkaya'ya konuşarak "iddianın doğru olduğuna inandığını" söyledi. Kılıçdaroğlu görüşmeye giden kişinin kim olduğu konusunda ise, "Özel bir tahminde bulunmak istemiyorum ama doğrudur" ifadesini kullandı.

Ana muhalefet partisinden konuya dair yapılan son açıklamada da CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partilerinin dizayn edilmesine çalışıldığını belirterek, Talat Atilla'ya kaynağını açıklama çağrısı yaptı.

İnce, bu gelişmelerin ardından dün Yalova'daki evinde bir açıklama yapmış, basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı. İnce'nin bu açıklaması, Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde kendisine yer vermeyen medyada canlı olarak yayınlanmış, bugün de gazetelerde manşet olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.