Hava Durumu

AK Partili Bozdağ'dan Danıştay'ın 'Andımız' kararına tepki!

Danıştay 8. Dairesi'nin 'Andımız' ile ilgili kararına AK Parti'den ilk tepki Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, 'Andımız' kararına ilişkin olarak "Danıştay anayasa ve yasayı alenen çiğnemiştir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2018 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Partili Bozdağ'dan Danıştay'ın 'Andımız' kararına tepki!

Danıştay 8. Dairesi'nin 'Andımız' ile ilgili kararına AK Parti'den ilk tepki Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi.

Twitter hesabında açıklama yapan Bozdağ, şunları kaydetti:

-- Türkiye, hukuk devletidir. 'İdarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolu açıktır. Yargı yetkisi, idari eylem ve işlemlerin hukuka uygunluğunun denetimi ile sınırlı olup, hiçbir surette yerindelik denetimi şeklinde kullanılamaz. Yürütme görevinin kanunlarda gösterilen şekil ve esaslara uygun olarak yerine getirilmesini kısıtlayacak, idari eylem ve işlem niteliğinde veya takdir yetkisini kaldıracak biçimde yargı kararı verilemez. Öğrenci andı kararı ile Danıştay 8. Dairesi; hukuka uygunluk denetiminin sınırlarını aşmış, kendisini yürütmenin yerine koymuş, yürütmenin takdir hakkını yok saymış dahası yürütmenin takdir yetkisini bizzat kullanmıştır. Kısaca; anayasa ve yasayı alenen çiğnemiştir.

ANDIMIZ

Türküm, doğruyum, çalışkanım,

İlkem: küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm: yükselmek, ileri gitmektir.

Ey Büyük Atatürk!

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ne mutlu Türküm diyene!

Milli Eğitim eski Bakanlarından Reşit Galip tarafından 1932 yılında yazılan öğrenci andı 1933 yılından Ekim 2013'e değin okullarda okutulmuştu.
Öğrenci Andı, 1972 yılında bir yönetmelikle değişikliğe uğramış, ilk yazıldığında "budunumu" olan bir kelime "milletimi" olarak yenilenmiş, sonuna da "Ne mutlu Türküm diyene" cümlesi eklenmişti

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.