Hava Durumu

AK Partili vekil: Ülkede kriz yok, kimse iş beğenmiyor

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda, 17 yıldır Türkiye'de işsizlik ve ekonomik krizin yaşanmadığını aksine işsizlerin iş beğenmediğini öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2019 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2019 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Partili vekil: Ülkede kriz yok, kimse iş beğenmiyor

AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Halil Etyemez, Türkiye ekonomisinin dışardan müdahalelerle yıpratılmaya çalışıldığını söylerken "Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye, ekonomi üzerinden tehdit edildi" dedi.

AK Parti iktidarı boyunca ekonomik anlamda kriz yaşanmadığını iddia eden Etyemez, "Bu ülkede 17 yıldır iktidarda bulunan partiyiz. Bugüne kadar ekonomik kriz yaşamamış bir ülkeyiz. Sadece kısa bir dönem ekonomik daralma yaşadık. Bu da dışarıdan bize yapılan müdahalelerle ilgiliydi. Bu ekonomik daralmadan bir an önce toparlanmaya geçişimizin sebebi güçlü başkanlık sistemidir" diye konuştu.

Sözcü'nün aktardığına göre Halil Etyemez, işsizlikle ilgili olarak da şunları söyledi:

Suriye krizi yaşanmadan önce Konya'da iş adamlarımızla yaptığımız toplantılarda kimsenin iş beğenmediğini belirtip, eleman bulmakta zorluk çektiklerini anlatmışlardı. Buna da şahidiz.

4.5 MİLYONA YAKIN İŞSİZ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre Temmuz 2019'da 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, Haziran 2019'a göre 343 bin, Temmuz 2018'a göre 1 milyon 65 bin kişi arttı ve 4 milyon 596 bin kişi oldu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.