Hava Durumu

Akbank uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdi

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, salgın sonrasında yepyeni bir çalışma modeline geçtiklerini belirterek, "İşin geleceğine cesur bir adım atıyoruz. Çalışma düzenimizdeki esnekliği artık kalıcı hale getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2021 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2021 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Akbank uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdi

Akbank, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası çalışma düzenindeki esnekliği kalıcı hale getirdiğini açıkladı. Bankadan yapılan açıklamaya göre, yeni dönemde çalışma koşulları 'uzaktan çalışma', 'hibrit' ve 'ofisten çalışma' olarak üç farklı şekilde tasarlandı.

Müşterilerle birebir ve yüz yüze hizmet veren şubeler yerinden çalışmaya devam edecek. Genel müdürlük ekiplerinin ise yüzde 52'si uzaktan, yüzde 36'sı hibrit düzende, yüzde 12'si ise ofisten çalışacak.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, şunları kaydetti: 

"Bu yeni yaklaşımımız kapsamında değişik zaman dilimlerinde veya yarı zamanlı çalışmayı tercih edenler gibi farklı kitlelere erişme imkânını da bulacağız. Bu yaklaşımımızın istihdam yaratmada da ülkemizde yeni açılımlara öncülük edeceğine inanıyorum."

Koç Holding de geçen ayki açıklamasında benzer bir yaklaşım gösterileceğini belirtmiş, CEO Levent Çakıroğlu, ofis çalışanları için uzaktan çalışmanın kalıcı hale getirileceğini söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.