Hava Durumu

Akılalmaz görüntü! Resmen 'korona' pazarı

Antalya'da halk arasında 'Bit Pazarı' olarak bilinen ikinci el ürünlerin satıldığı pazarda yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri hiçe sayıldı. Akılalmaz görüntülerde, sokak arasında yere kurulan pazarda maske, mesafe ve hijyen kurallarının dikkate alınmadığı dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2020 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2020 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Akılalmaz görüntü! Resmen 'korona' pazarı

Koronavirüs tedbirlerinden sosyal mesafe ve maske kurallarının ihlal edildiği pazarda, yoğunluk gün batımına kadar sürüyor. Turizm kenti Antalya'ya yakışmayan görüntülerin olduğu pazara, Kepez Belediye Zabıta ekipleri de sık sık baskın gerçekleştiriyor.

Açılması yasak olan pazar, ekiplerin ayrılmasının ardından yeniden kuruluyor. Zabıta ekiplerinin yaptıkları baskında el koydukları ürünler cep telefonu kameralarına yansıdı. Pazardaki ürünler ve yoğunluk havadan drone ile de görüntülendi.

Pazarda satış yapan Cemal Özçekiç ise, "Herkes bir şeyler satmaya çalışıyor. Giyecek, elektronik eşya aklınıza ne gelirse pazarda var. Vatandaşın ilgisi yoğun çünkü ucuz. Mağazada bu ürünler çok pahalı. 50 kuruş, 1 TL'ye kıyafet satılıyor. Suriyeli vatandaşların ilgisi yoğun. Herkes önlemini almaya çalışıyor. Bizim belirli bir yerimiz olsa güzel olacak. Mahalle arasında olmasa iyi olacak, görüntü iyi değil" diye konuştu.

Her kesimden insanların pazara geldiğini belirten satıcı Cihan Ozan ise, "Turist bile geliyor. İkinci el kıyafet, antika, elektronik eşya var. Geri dönüşümden toplanan eşyalar burada satılıyor. Pazar ikinci el olarak geçiyor. Daha güzel bir yer istiyoruz. Görüntü kötü, sokak arasında yerde pazar olmaz. Zabıta bin kez gelse kaldırsa biz yine serer açarız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.