Hava Durumu

Akşener'den Erdoğan'a çok ağır sözler!

İYİ Parti, 1. Olağanüstü Kurultayı'nda konuşan Genel Başkan Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sert sözlerle eleştirdi. Akşener, Erdoğan hakkında "15 Temmuz'da uçaklarla kaçıp, güvende olduğunu anlayınca kahramanlık taslayan bir lider" ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından yapılan oylamada Akşener, 1060 oy ile yeniden genel başkan seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2018 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2018 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Akşener'den Erdoğan'a çok ağır sözler!

Yİ Parti'nin Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen 1'inci Olağan Kurultayı coşkulu başladı. Kurultaya katılan binlerce kişi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i, 'Cumhurbaşkanı Meral Akşener' sloganı ve dövizleri ile karşıladı. Salonda sadece İstiklal Marşı'nın 'Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak' dizesi ile 'İYİ'ler kazanır' ve 'Türkiye İYİ olacak' ifadelerinin yer aldığı pankart ve yazılara izin verildi. Salonda sık sık, 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları atılarak hep bir ağızdan 'İzmir Marşı' söylendi. Partinin yeni seçim şarkışı, 'Gözleri yıldız gibi, kaşları hilal. Sanki Mustafa Kemal bizim çocuklar. Gözleri yıldız gibi, kaşları hilal. Evladı fatihan derler, adı Meral' şarkısı da sık sık çalındı.

2 PARTİYE DAVET YOK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, salona girerken 'Cumhurbaşkanı Meral Akşener' sloganları ve dövizleri ile karşılandı. İYİ Parti kurultay için, AK Parti-CHP-SP ve DP'ye davet gönderdi. Ancak MHP ve HDP davet edilmedi.

DÜŞMAN MUAMELESİ YAPTIRMAYIZ

Akşener'in konuşmasının satır başları şöyle:

Her gittiğim yerde bana yüreğini açan bu tülbentleri hediye edenlere önce bir selam olsun. Aranızda olmaktan duyduğumu onuru seksen milyon ile paylaşmak istiyorum. Bütün il ve ilçe başkanlarım lütfen ayağa kalkın sizlere teşekkür ediyor ve alkışlıyorum. Artık çözümsüzlük ve umutsuzluk yok. Artık bu ülkede iyileri ve iyilikleri konuşmamızın zamanı geldi. Bizler bağıranlara boyun eğenlerden değiliz. 28 Şubat'ta da değildik. FETÖ'nün 2010 referandumuna da boyun eğmedik. Sizi eleştiren herkese hain ve düşman muamelesi yapamazsınız. Yaptırmayız.

DAĞ OLSA DURAMAZ

İYİ Parti ilkelerle yola çıktı. Hiç kimse milletten büyük değildir. Cumhuriyet ve demokrasi tek kişinin eline bırakılmayacak kadar değerlidir. Yargıçları, akademisyenleri baskıyla sindireceklerini sanıyorlar. Yanılıyorlar. Bu aziz millet bitti dediğinde biter her şey. Bu aziz millet haydi dediğinde başlar mücadele. Önünde kaya olsa, dağ olsa duramaz. Hepimizin rahat bir nefes almaya ihtiyacı var. Gencimiz, yaşlımız, memurumuz, işçimiz, emeklimiz krizden krize uyanmaktan bıktık. Millet sizin her aldanışınızdan bıktı usandı. Durmadan ama durmadan yalan söylemenizden usandı. İYİ Parti ülkeyi yönetmeye hazırdır.

FETÖ'CÜ DEDİLER

Ciddi bir ekip kurduk. Daha yola ilk çıktığımızda baktı ki siyaset simsarlarını korku salmıştı. Engelleri aşa geldik. Aynı sofrada oturanlar kendileriydi ama bize FETÖ'cü dediler. Hadi oradan dedik. Kendi yolumuzu kendimiz açtık. Elektrikleri kestiler megafonla konuştuk. Caddeleri kestiler, sokaklarda yürüdük. Ankara'da bu salonları dışarıda alanları doldurduk. Ancak unutmayın ki kalabalıklarımızın gösterdiği gücü ve kararlılığı gören güç haydutları üzerimize daha çok gelecek. Sayın Erdoğan'ın engin ittifak tecrübesi gündeme geldi. BOP'u kurdu, Dolmabahçe'de çözüm ittifakı diye Cumhur ittifakı kurdular.

"İYİ PARTİ'NİN YÜKSELİŞİNDEN KORKUYORLAR"

Seni Saadet Parti ile ittifak yapmaya zorlayan ne? Açıkla da millet öğrensin. İYİ Parti'nin yükselişinden korkuyorlar. Dün FETÖ'ye dediğin gibi bugün ittifak yaptıklarına da ne istiyorsanız verelim dediniz mi? Niçin Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranların, bu memlekete emek verenlerin yakasını bırakmıyorsunuz? Hangi cüretle İstiklal Marşı'nı değiştirmeye kalkıyorsunuz?

ERDOĞAN'A SERT SÖZLER

Akşener konuşmasına şöyle devam etti:

Bugün kendi ikbal ve makamlarını korumak için yapamayacakları hiçbir şey yoktur. Ölçüleri makam ve mevkilerini korumak olunca her şey kutsal, her şey milli. Makam ve mevkilerine dokunan herkes düşman onlar için. Yüze gülümseyip arkadan malı götüren tosunlarınız var sizin. 28 Şubat'ta yağlı kazıkla tehdit edilirken dik duran karakterimiz var bizim. 15 Temmuz'da uçaklarla kaçıp, güvende olduğunu anlayınca kahramanlık taslayan lideriniz var sizin.

"TV'LERİ ELEŞTİRDİ: ŞU AN PENGUEN Mİ YAYINLIYORLAR?"

Allah, bu zalimlerin, kötülerin, yalancıların iktidarını bize yıkmayı nasip edecek inşallah. Bu güzel görüntüler ülkemizin televizyonlarında yayınlamalıydı. Şu an penguen mi yayınlıyorlar? 12 Eylül'den bile gerideyiz. Biz bu yola iktidarın emir eri medyasına güvenerek çıkmadık. Dolar tarihin en yüksek noktasında. İşsizlik almış başını gitmiş ama Erdoğan, "Ekonomi uçuyor" diyor. Bakan Şimşek uyarıyor. Bunlar tamamen dağıldı. Nereden tutsanız elinizde kalıyor.

ŞEHİTLERİN RUHUNU RENCİDE ETTİNİZ

Şanlı ordumuzun mücadelesini tutup partinizin metal yorgunluğuna çare yaptınız! Şehitlerimizin ruhunu rencide ettiniz, Yazıklar olsun! Size söylüyorum Sayın Erdoğan, Yine aldatılıyorsunuz. İşte Amerika "Biz artık Suriye'nin ağır yükünü taşıyamayız, başkaları taşısın" deyip çıktı. Sizi Suudilerin, İsrail'in mayın temizleyicisi olarak kullanıyorlar. Ortadoğu'yu, Arabistan ve İsrail politikalarının çiftliği yapacaklar. Kaos imparatorları o kadar usta ki, onlar yazıyor, siz oynuyorsunuz! Suriye'de mültecileri de içine alan bir seçim yapılmalıdır. Suriye seçimlerinde ortaya çıkan irade kim olursa olsun Bizim muhatabımız o olmalıdır. Güçlü komşular, daha güçlü bir Türkiye demektir. Türkiye bölgenin gücü olacaksa, önce o bölge güçlü olmalıdır. 21. Yüzyılda, Enerji politikalarının içeriği de, coğrafyası da değişiyor, değişecek. Petrol dönemi bittiyor, siz ise halâ Ortadoğu'nun parmak sallayıcısı olmak derdindesiniz.

YENİDEN GENEL BAŞKAN

Konuşmasının ardından partinin genel başkanının belirlenmesi içini oylamaya geçildi.  Tek aday ile girilen genel başkanlık seçimlerinde, partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener, yeniden genel başkanlığa seçildi. 1112 delegeden 1061'inin oy kullandığı kurultayda 1 oy geçersiz sayılırken, Meral Akşener 1060 oy ile yeniden genel başkan seçildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.