Hava Durumu

Akşener: 'KPSS'nin öğretmenler için çıkarılması ülkeye ihanettir, kim çıkardıysa eli kırılsın'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Öğretmenliğin itibarsızlaştırılmasının, çeşitli iş alanlarında çalışmaya zorlanmasının, cumhuriyetin temeline dinamitin koyulma amacı taşıdığına inanıyorum." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2018 19:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2018 19:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Akşener: 'KPSS'nin öğretmenler için çıkarılması ülkeye ihanettir, kim çıkardıysa eli kırılsın'

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği programda kendi öğrencilik yıllarını anlattı.

Akşener, şöyle konuştu: "Bir şeyi kaybettik. Bunun taammüden yapıldığına inanıyorum. Öğretmen Okulları kaldırıldı. KPSS'nin öğretmenler için çıkarılmasını taammüden bu ülkeye bir ihanet olarak görüyorum. Kim çıkardıysa eli kırılsın. Bilerek, taammüden, önce bu ülkenin çocuklarının emanet edildiği, Atatürk'ün en önem verdiği meslek değil bir yaşam tarzı olan öğretmenliğin itibarsızlaştırılmasının, çeşitli iş alanlarında çalışmaya zorlanmasının cumhuriyetin temeline dinamitin koyulma amacını taşıdığına inanıyorum. Kalemin yerini küreğim aldı. Pazarcı öğretmen, amele öğretmen, şu öğretmen bu öğretmen... Öğretmenlik mesleğinin dışında tutulan gencecik evlatlarımız, atanamayan öğretmenler... 3 bin 600 ek gösterge... Sözleşmeli öğretmenin fikri hür vicdanı hür olabilir mi? Bütün rahatlığıyla öğrencilerine öğrendiklerini iletme imkanı olabilir mi?"

İçişleri bakanlığı yaptığı döneme de değinen Akşener, "Bugüne kadar dikkat edin PKK öncelikle hep öğretmenleri şehit etti. Oralara öğretmen gitmesin, önce korksunlar gitmesinler daha sonra da atanamayıp itibarsızlaşsınlar... Bakın bu proje birbirinin aynısı." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.