Hava Durumu

Aktaş: Acemler'le ilgili özel bir çalışmamız olacak

Bursa'daki trafik sorununa yönelik dikkat çekici açıklamalarda bulunan Başkan Alinur Aktaş, kurallara uyulduğu takdirde, sorunun büyük kısmının çözüleceğini öne sürdü. Acemler'le ilgili de özel bir çalışa yapacaklarını kaydeden Aktaş, halkın toplu taşıma araçlarını daha fazla kullanmaları gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2019 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2019 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Aktaş: Acemler'le ilgili özel bir çalışmamız olacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Muradiye Salonu'nda gerçekleştirilen 'Karayolu Trafik Haftası' açılış programına katıldı. Başkan Aktaş, konuşmasında, trafik bilincinin artırılarak olası kazaların ve kayıpların en aza indirilebileceğine değindi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçede yolların yapım bakım ve onarımından, kavşak ve sinyalizasyon uygulamalarına kadar pek çok konuda çalıştıklarını anlatan Başkan Aktaş, "Bursa'da vatandaşlarımızın trafikte daha konforlu ve güvenli seyretmeleri için her türlü çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Hepimiz bir şekilde trafiğin bir parçasıyız. İlginç bir şey var, kızdığımız her şeyi zaman zaman kendimiz de yapıyoruz. Aracımızı yanlış yere park ederek trafiği aksatıyoruz, bazen olumsuz durumlara sebep olabiliyoruz. İddia ediyorum, 3 milyonluk bir şehir olarak trafikle ilgili bundan sonra hepimiz kurallara uyuyoruz diye bir söz versek, problemlerin yüzde 80 - 90'ını gideririz" diye konuştu.

Başkan Aktaş, trafik denince genelde toplu taşımadaki eksiklerden bahsedilebildiğini hatırlatarak, "Bursa çok canlı ve dinamik bir şehir ama kurallara da uymamız gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak önemsediğimiz konulardan bir tanesi de Elektronik Denetleme Sistemi (EDS)... Fiziki şartları ne kadar sağlasak da bu işin önemli bir boyutu da denetimdir" diyerek 7 / 24 denetimin önemli olduğunu söyledi.

"Toplu taşıma kullanımı artmalı"

Bursa'da gerçekleştirilen ulaşım ve akıllı kavşak uygulamalarından bahseden ve projelerini hatırlatan Başkan Aktaş, "Acemler, en kritik noktalarımızdan bir tanesi, onunla ilgili özel bir çalışmamız olacak. Ancak, 3 milyonluk bir şehrin toplu taşımayı daha fazla kullanması gerekiyor" diyerek herkesin toplu taşıma ile rahat ulaşım sağlayabileceğini kaydetti.

Yayalar ve bisikletlilerle ilgili öncelikli çalışma gerektiğine değinen Başkan Aktaş, "Herkes kurallara uyarsa, bizler de denetimlerimizi daha sağlıklı ve yoğun şekilde gerçekleştirirsek problemlerin hallolacağına yürekten inanıyorum. Bursa trafik ve ulaşımı çok fazla konuşuyor. Ciddi mesafeler aldık ama daha kat edeceğimiz mesafeler var" dedi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat da Türkiye ve dünya genelinde meydana gelen trafik kazalarının çok önemli bir kısmının sürücü ve yayaların trafik kurallarını ihlalinden kaynaklandığını ifade etti. Konuşmaların ardından Başkan Aktaş, İl Emniyet Müdürlüğü'nün trafik ile ilgili uygulamalarını deneyimledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.