Hava Durumu

Aktaş Bursa'daki şehir içi teleferik projesini iptal etti

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Recep Altepe zamanınızda faaliyete geçen 'deniz uçağı' projesinin ardından, rantabl olmadığı gerekçesiyle değeri 100 milyonu bulan şehir içi teleferik projesini de iptal etti. Aktaş "Bu projeyi işletemezdik. O parayı trafiği rahatlatmak için kamulaştırmada kullanacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2017 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2017 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Aktaş Bursa'daki şehir içi teleferik projesini iptal etti

2 Kasım'da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Alinur Aktaş, acil eylem planını çok kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacak. Ekonomik olmayan ve şehre katkı sağlamayacağı düşünülen projeler ise birer birer iptal ediliyor. 65 milyon liraya ihale edilen Gökdere Teferrüç teleferik hattı iptal edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ihaleyi alan firmayla görüşerek bu konuyu tazminatsız bir şekilde kapatmayı planlıyor. Öte yandan projenin ikinci etabı olan Kültürpark istasyonu İvazpaşa Uludağ yolu projesi de ihale edilmeden rafa kaldırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Alinur Aktaş, "100 milyon lira büyük rakam. Bunu trafiği rahatlatmak için kamulaştırmada kullanacağız. Bunu zaten belediye olarak işletemezdik. Çünkü rantabl olmayacaktı. Eğer rantabl olsaydı yap işlet devret modeliyle birisi alıp işletirdi "diye konuştu.

GÜNEY ÇEVRE YOLU YENİDEN GÜNDEMDE

Trafik meselesinin çözümünde toplu ulaşımın desteklenmesi için önemli dokunuşlar yapan Başkan Aktaş, "Bizim için birinci öncelik trafik meselesi. Bunun çözümü için 24 saat çalışıyoruz. Yıldırım metrosunu hayata geçirmek için Ankara'dan destek isteyeceğiz. Toplu ulaşımı tercih sebebi haline getirecek hamleler yapacağız. Bugüne kadar Ulaştırma Bakanlığı'nın Bursa'ya yaptığı raylı yatırım yok. Raylı yatırımlar hep belediye eliyle yapılmış. İnşallah Ankara'dan istediğimiz desteği alacağız. Bir destek talebimiz de Güney Çevre Yolu için olacak. Bursa'da yakın doğu ve uzak çevre yolu. Üçüncüsü şehri çok rahatlatacak. Bu da güney çevre yolu. Bunun için de Başbakanımızla görüşerek destek isteyeceğiz. Acil revizyon planımızda bir çok konuyu da Bursalılarla paylaşacağım" diye konuştu.

İSTANBUL CADDESİ RAHATLAYACAK

Öte yandan, Bursa Büyükşehir Belediyesi T2 hattının inşaatı sebebiyle trafik çilesi yaşanan İstanbul Caddesi'ne de el attı. Başkan Aktaş, "Kent içi ulaşıma nefes aldırmak için çalışıyoruz. T2 hattı inşaatının İstanbul Caddesi'nde yaşattığı yoğunluğun azaltılması için ekiplerimiz yan yol ve yol genişletme çalışmalarına başladı" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.