Hava Durumu

Albay Zincir: Temizlendikçe güçleniyoruz

Milli Savunma Bakanı Cari İşlem Şube Müdürü Albay Zincir, düzenlediği basın toplantısında son dönemde teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlara değindi. Son dört yılda toplamda 15 bini aşkın terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini kaydeden Zincir, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi.  

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2019 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2019 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Albay Zincir: Temizlendikçe güçleniyoruz

Milli Savunma Bakanlığı'nda düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cari İşlem Şube Müdürü Muhabere Albay Tamer Zincir önemli bilgiler paylaştı. Terörle mücadele kapsamında 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar 15 bin 97 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydeden Zincir bunların  7 bin 885'inin yurt dışındaki operasyonlarda etkisiz hale getirildiğini kaydetti. Bu çerçevede dün gece Zap bölgesinde 14 teröristin girdikleri mağarada hava harekâtıyla etkisiz hale getirildiğini bildiren Zincir, harekata ilişkin görüntüleri basın mensuplarıyla paylaştı.

FETÖ/PDY ile mücadelenin kararlılıkla devam ettiğinin altını çizen Zincir, "Bu çerçevede yürütülen soruşturmalar neticesinde 15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar toplam 16 bin 540 personel hakkında ihraç işlemi gerçekleştirilmiştir "dedi.

F-35 VE S-400 SORULARI

Öte yandan "S-400'lerin Türkiye'ye teslim tarihinin" sorulduğu askeri kaynaklar, Haziran-Temmuz aylarında ilk sevkiyatın yapılacağını bildirdi."S-400'lerin konuşlandırılacağı yerlerin" sorulması üzerine askeri kaynaklar, hem yer hem de birlik yapısıyla ilgili çalışmalara Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinesinde devam edildiğini dile getirdi."F-35'lerin tesliminde ABD ile bir sıkıntı söz konusu mu? Takvim belirlendiği gibi devam ediyor mu?" sorusuna karşılık askeri kaynaklar, bununla ilgili ABD ile görüşmelerin sürdüğünü, personel eğitimine devam edildiğini kaydetti. Askeri yetkililer, F-35'lerin kasım ayında gelmesinin planlandığını, bunların Malatya'da konuşlanacağını aktardı. Kaynaklar, "İhraçlar sonrasında TSK'da yeterli F-16 pilotu olmadığı söyleniyor. Bu konuda bir sıkıntı var mı?" sorusu üzerine, birtakım personel sıkıntılarının yaşandığını ancak bir pilotun 3-5 pilotluk iş yaptığını, diğer birimlerde de personelin gayretiyle işlerin eksiksiz yapıldığını bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.