Hava Durumu

Ali Avcı'ya FETÖ gözaltısı

''Reis'' filminin yapımcısı ve ''Uyanış'' filminin yönetmeni Ali Avcı, FETÖ'den gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2017 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2017 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ali Avcı'ya FETÖ gözaltısı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını konu alan ''Reis'' filminin yapımcısı, 15 Temmuz gecesini anlatan ''Uyanış'' filminin ise yönetmeni olan Ali Avcı hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Avcı, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

''UYANIŞ''IN FRAGMANINDAKİ SAHNELER TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Ali Avcı'nın son filminin fragmanında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik sahneler tepki çekmişti.Söz konusu görüntülerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin 15 Temmuz günü darbeciler tarafından öldürüldüğü gösterilmişti

''REİS'' FİLMİNİN KONUSU

Adnan Menderes'in idam haberiyle başlayan film Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukluk dönemi ile belediye başkanlığına uzanan hayat hikayesini beyazperdeye yansıtıyor.

Yönetmenliğini Hüdaverdi Yavuz'un üstlendiği yapımda Recep Tayyip Erdoğan'ı Reha Beyoğlu canlandırırken, eşi Emine Erdoğan'ı ise Özlem Balcı oynuyor. Filmin müzikleri ise Yücel Arzen'e ait. Yapımcılığı ise "Kafkasör Film Akademisi & Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş." üstleniyor.

Bu arada filmin IMDb (İnternet Film Veri Tabanı) puanı ise 10 üzerinden 1,9 olarak belirlendi.

''UYANIŞ'' FİLMİNİN KONUSU

Turgut Özal'ı Adem Göçmen'in, Adnan Menderes'i de Murat Cumaoğlu'nun canlandıracağı film 15 Temmuz darbe girişimini konu alıyor. 15 Temmuz ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi hayatı, 27 Mayıs 1960 Darbesi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın şaibeli ölümü de filmde beyazperdeye taşınacak konular arasında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.