Hava Durumu

Alkışlarla destek! Bursa'da ramazan davulcusundan resital!

Bursa'nın Kestel ilçesinde ramazan ayında mahallede çaldığı davul eşliğinde ünlü sanatçı Bülent Ersoy'un şarkılarını seslendiren Ramazan davulcusu Mehmet Coşkun'u mahalle sakinleri heyecanla bekliyor. Mahalle sakinleri evlerinin balkonuna çıkıp dinledikleri Coşkun'a alkışlayarak destek oluyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2021 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2021 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Alkışlarla destek! Bursa'da ramazan davulcusundan resital!

İlçede, ramazan ayında davulla sahura kaldırma geleneğini yaşatılırken, sokak arasında davul çalıp sanatçı Bülent Ersoy'a ait şarkıları seslendiren genç, herkesin beğenisini topladı. Mahalledeki vatandaşlar davulcunun yollarını balkonlara çıkarak bekliyor.

Kendine özgü bir tarzıyla adeta mini bir Bülent Ersoy konseri veren davulcuyu her gece dinlemek isteyen vatandaşlar, saat 24.00'ten itibaren balkonlara çıkarak gelmesini bekliyor.

Söylediği şarkıları ilgiyle dinleyen mahalle sakinleri Coşkun'un davul eşliğindeki sokak resitalini kayda alıyorlar.

Küçük yaşlarda davul çalmaya başladığını söyleyen Mehmet Coşkun, "6 yaşında ağabeylerimi izlerken onları dinleyerek öğrendim davul çalmayı. 9 yaşımda mani söylemeye başladım ve halen devam ediyorum. Korona virüs insanları eve kapattığı için biz de böyle bir şey yapıp insanları eğlendirmek istedik. Bizden istek parça isteyenler de oluyor onları da kırmayıp seslendirmeye çalışıyoruz. İnsanların tepkisi çok güzel oldu başka mahalleler kendi sokaklarında çalmam için istekte bulunuyor, bu da beni mutlu ediyor. Geçen sene devlet destekli olduğu için bahşiş toplamadık. Bahşişler camlardan ve balkonlardan atılarak toplanacak. Biz de bu sene bahşişleri temassız toplayacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.