Hava Durumu

Alman basını Türkiye'yi yazdı: Ne kaos, ne kargaşa... Sistem kusursuz işliyor

Alman gazeteci Karin Senz, Türkiye'nin koronavirüse karşı yürüttüğü aşılama kampanyasıyla ilgili gözlemlerini kaleme aldı. 87 yaşındaki bir Türk vatandaşının aşı olma sürecine eşlik eden Senz, "Ne kaos ne de kargaşa yaşanıyor. Aşı tedarikinde göreceli olarak geç kalan Türkiye, kusursuz çalışan sistemiyle hızlıca 2.5 milyon kişiyi aşıladı." satırlarına yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2021 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2021 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Alman basını Türkiye'yi yazdı: Ne kaos, ne kargaşa... Sistem kusursuz işliyor

Alman basını, Türkiye'nin aşılama çalışmalarından övgüyle bahseden bir habere imza attı. Türkiye'nin aşı tedarik etmekte bazı ülkelerden göreceli olarak geç kaldığı, fakat sağlık altyapısı sayesinde aşılama çalışmalarını kusursuz şekilde işlettiği yazıldı.

Aksam.com.tr'nin Tagesschau'dan aktardığı habere göre, Almanya'nın Türkiye'den daha hızlı aşı tedarik ettiği, fakat gelinen nokta itibarıyla Türkiye'den geri kaldığı vurgulanan haberde, "Türkiye'de aşı randevuları ve genel anlamda aşılama süreci tıkır tıkır işliyor." ifadelerine yer verildi.

Almanya merkezli ARD kuruluşunun Türkiye muhabiri Karin Senz'in, 87 yaşındaki bir Türk vatandaşının aşı sürecini yakından takip ederek gözlemlerini paylaştığı haberde şunlar kaydedildi:

"Aşı randevusu almak iki dakikadan fazla sürmüyor. Aşı olan kişi, 10-15 dakika boyunca olası bir alerjik reaksiyon için izlenmeye alınıyor. Daha sonra kendisine 28 gün sonra olacağı ikinci doz ile ilgili bilgi içeren bir kâğıt veriliyor. Aksamadan işleyen bir sistem oturtulmuş."

Türkiye'nin filyasyon çalışmaları da dünyada gündem olmuştu

Koronavirüsle mücadelede başarılı bir performans sergileyen Türkiye'nin, salgının henüz ilk aylarında yaygınlaştırdığı filyasyon çalışmaları da uluslararası basında gündem olmuştu.

Amerikan CNN International kanalı, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesindeki başarıyı anlatarak filyasyon çalışmalarını yerinde görüntülemişti.

CNN muhabiri, koronavirüsün en şiddetli yaşandığı dönemde Türkiye'de herhangi bir şekilde koruyucu ekipman ya da yatak sıkıntısı yaşanmadığını izleyicileriyle paylaşmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.