Hava Durumu

Alman devinden Türkiye'de yatırım yapma planı!

Dünyanın önde gelen temizlik teknolojileri şirketi Karcher, Türkiye'de yatırımı gündemine aldı. Pandemiyle birlikte tarihi bir büyüme yakalayan ve Türkiye'de 2.5 kat büyüme planı yapan Alman dev, pandemi sonrasında yatırım fırsatları için görüşmelere başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2021 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2021 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Alman devinden Türkiye'de yatırım yapma planı!

Temizlik makineleri, ekipman ve aksesuarları konusunda dünyanın önde gelenleri arasında yer alan sanayi devi Karcher, Türkiye'de yatırımı gündemine aldı. 2015 yılında fabrika kurmak üzere harekete geçen ancak son anda Romanya'ya kaçan yatırım, yeniden planlar arasına dahil edildi.

Karcher Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gökmen, "Türkiye bir üretim ülkesi. İşçilik ve lojistik açıdan yatırım için cazip olanaklara sahip. Türkiye'de üretime geçme konusunda istekliyiz, bu sayede pazarda güçlenmek istiyoruz. Global CEO'muz pandemi koşulları ortadan kalkar kalkmaz Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'ni ziyaret edecek" dedi.

70 ülkede 110 şirket ve 13 binin üstünde çalışana sahip olan Karcher, dünya çapında 19 üretim tesisi, 5 lojistik merkezi bulunuyor. 50 bin servis noktası, 40 bin distribütörü ile faaliyet gösteren temizlik teknolojileri devi Türkiye'de beş yıl içinde yüzde 250 oranında bir büyüme planlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.