Hava Durumu

Almanların raporu panik yarattı! Batı çökecek doğu yükselecek

Alman ordusunun geçtiğimiz günlerde ünlü haber dergisi Der Spiegel'de ifşa edilen gizli raporu ülkede gündeme bomba gibi düştü. Rapora göre Avrupa Birliği önümüzdeki 20 yıl içinde dağılacak ve Batı dünyası dünya liderliğini doğuya kaptıracak.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 09:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Almanların raporu panik yarattı! Batı çökecek doğu yükselecek

Alman ordusunun stratejistlerinin bu yılın Şubat ayında hazırladığı gizli rapor geçtiğimiz günlerde  Der Spiegel 'de ifşa edildi.AB'nin ve Batı ittifakının süregiden istikrarsızlık ve karışıklıklarla dünya liderliğini doğu ülkelerine kaptıracağı belirtilen raporda 2040 yılında kadar Avrupa Birliği'nin dağılacağı ve birçok ülkenin İngiltere gibi kendi başına hareket edeceği öngörüldü.

102 sayfalık 'Stratejik Öngörü 2040' adlı rapor  dünyadaki sosyal eğilimlerin ve uluslararası çatışmaların ne yöne gideceği ve Alman güvenliğini nasıl etkileyeceği ile ilgili birçok senaryoyu da ana hatlarıyla ele aldı. Bu senaryolardan birine göre on yıllarca süren istikrarsızlıktan sonra uluslararası dünya düzeni bozulacak, dünyadaki değer sistemleri birbirinden kopacak ve küreselleşme duracak.

BATI'YA KARŞI DOĞU

Dünyanın 'daha da düzensiz' bir sürece gireceği belirtilen rapordaki bir başka senaryoda 'AB genişleme politikalarının durdurulduğu ve daha fazla ülkenin birlikten ayrıldığı' bir gelecek öngörülüyor. Bu tahmine göre Avrupa, 20 yıl içinde küresel rekabet gücünü kaybedecek. "Batı'ya karşı Doğu" senaryosunda ise bazı doğu AB ülkeleri Avrupa entegrasyon sürecini dondururken, çoğu ülke de "Doğu bloku"na katılıyor. Ayrıca dünyanın daha da kaotik bir hal aldığı, çatışmaların ve düzensizliğin artmasının Almanya ve Avrupa'nın güvenlik politikaları üzerinde de ciddi etkilere neden olacağı öngörüldü.

DAHA ETKİN SİLAHLAR GEREKİYOR

Rapor, önümüzdeki yıllarda yaşanacak olası kaosların daha etkin silahların geliştirilmesini de zorunlu kılacağına işaret ediyor. Aşırılığın giderek artacağı tahmin edilen bir başka senaryoya göre kimi Avrupa ülkeleri Rusya stili 'devlet kapitalizmi' sistemini benimseyecek. Bazı senaryolarda ise dünyanın daha huzurlu olacağı öngörülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.