Hava Durumu

Almanya'da yeni zorunluluğa uymayanlara 30 bin Euro ceza!

Almanya'da işverenler bugünden itibaren çalışanlarına ofise gelmeden işlerini evden yapabilmelerine imkan sunacak. Çalışma Bakanı Hubertus Heil, yönetmeliklere uymadıkları tespit edilen işletmelerden evden çalışma imkanının neden mümkün olmadığını açıklamasının isteneceğini söyledi. Yeni düzenlemeye uymayanlara 30 bin euroya kadar (yaklaşık 270 bin TL) ceza kesilebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2021 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2021 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Almanya'da yeni zorunluluğa uymayanlara 30 bin Euro ceza!

Alman hükümeti ile eyalet yönetimlerinin corona virüs kısıtlamalarının kapsamını genişletme kararı uyarınca evden çalışmaya ilişkin yönerge bugün yürürlüğe girdi. Buna göre, bugünden itibaren işverenler herhangi bir teknik engel bulunmaması durumunda personellerine ofise gelmeden evden çalışma (homeoffice)  imkanı sunmak zorunda olacak.

Almanya'da corona virüs salgınının yayılması üzerine, resmi daireler başta olmak üzere çok sayıda kurum ve şirket, evden çalışmalarının önünde engel bulunmayan personeli için işe gelme yükümlülüğünü kaldırarak, evlerinden çalışmalarına olanak tanımıştı. Kısıtlamaların kapsamını artırma kararı uyarınca, daha önce hükümetin işverenlere tavsiyesi niteliğinde olan uygulama bundan böyle zorunlu hâle getirilmiş oldu.

Personelinin evden çalışmasının önünde bir engel bulunmamasına rağmen karara uymayan şirket veya işletmelere 30 bin euroya (yaklaşık 270 bin TL) varan para cezaları uygulanabilecek.

"KİM EVDEN ÇALIŞABİLİYORSA, O EVDEN ÇALIŞACAK"

Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Meclis Grup Başkan Vekili  Katja Mast, yeni düzenlemenin temel prensibini  "Kim evden çalışabiliyorsa, o evden çalışacak" sözleriyle açıkladı.

Özellikle ofis işlerinin evden yapılması gerektiğini belirten Mast,  "Özel temaslarımızı büyük ölçüde sınırlandırdık, şimdi sıra profesyonel temaslarda" dedi.

Alman basın ajansı dpa'ya konuşan Mast, işletmelerin söz konusu kurallara uyup uymadıklarının sıkı şekilde  denetlenmesine  gerek  olmadığını belirterek, "Birçok şey örnek davranışlarla ve birbirini izleyerek düzenlenir. Bu hem iş hem de kişisel yaşam için geçerlidir" dedi.

SORUMLU YETKİLİLER DENETLEYECEK

İşletmelerin  yönetmeliklere uyup uymadıkları eyaletlerin iş sağlığı ve güvenliğinden sorumlu yetkilileri tarafından denetlenecek.

Çalışma Bakanı Hubertus Heil, yönetmeliklere uymadıkları tespit edilen işletmelerden evden çalışma imkanının (Homeoffice)  neden mümkün olmadığını açıklamasının isteneceğini söyledi. Bakan geçerli mazereti olmayanların para cezasına çarptırılacağını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.