Hava Durumu

Almanya'dan skandal tahliye: Uçak, Kabil'den sadece 7 kişiyle havalandı!

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmesi ve ülke yönetimini ele geçirmesiyle başlayan iç karışıklık ve kaos ortamı devam ediyor. Tüm dünyanın gözü ise ülkeden kaçmak isteyen Afgan vatandaşlarının göz yaşartan mücadelesinde. Afganistan'da Kabil havalimanında yaşanan inanılmaz görüntülerin arasında Almanya'nın sadece 7 kişiyi alarak ülkeden ayrılan uçağı ise adeta infial yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2021 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2021 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Almanya'dan skandal tahliye: Uçak, Kabil'den sadece 7 kişiyle havalandı!

Almanya'nın, Afganistan'ın başkenti Kabil'e gönderdiği A400 tipi askeri kargo uçağına sadece 7 kişiyi almasına sosyal medyada büyük tepki gösterildi.

Almanya'nın tanınmış sanatçılarından Igor Levit, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bu felaket karşısında, uçağı insanlarla doldurmamak, kıyaslanamaz bir şekilde insanlık dışı. Bu utanç verici. Savaşın ne olduğunu anlamayan sorumlular. Söyleyecek söz bulamıyorum. Yedi kişi sadece yedi. Çünkü diğerleri listede değildi." ifadelerini kullanarak Almanya'nın tahliye operasyonundaki başarısızlığına tepki gösterdi.

Gazeteci Hasnain Kazim da "Merhaba Federal Ordu, inme şansınız olan Kabil'den yedi, sadece yedi kişiyi mi kurtardınız? Listenizde sadece bu insanlar olduğu için mi? Ciddi misiniz?" sorularını sorarak tahliye operasyonunu eleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.