Hava Durumu

Almanya'dan tahliye edilen Bursalı iş insanı yaşadıklarını anlattı!

Almanya'da bulunan 580 Türk vatandaşı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Türkiye'ye getirildi. Tahliye edilen vatandaşlar arasında yer alan Bursalı iş insanı Orhan Ertuğrul, "Ülkemiz bizlere sahip çıktı, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2020 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2020 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Almanya'dan tahliye edilen Bursalı iş insanı yaşadıklarını anlattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla gerçekleştirilen tahliye kapsamında Almanya'nın Frankfurt şehrinden kalkan Türk Hava Yolları'na ait uçak Uşak Havalimanı'na indi.  Uçakta ateşleri ölçülerek otobüslere bindirilen Türkler, gözlem altında tutulacakları Latife Hanım Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu'na getirildi.  Yurttaki tek kişilik odalara yerleştirilen Türk vatandaşlarının, 14 günlük karantina süreci tamamlanınca gidecekleri noktalara yönlendirileceği bildirildi.

MÜŞTERİ KABUL ETMEDİLER

Bursa'dan Almanya'ya zeytin ticareti yapan iş insanı Orhan Ertuğrul, tahliye öncesi yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. 27 Şubat tarihinde özel aracıyla Almanya'ya giriş yaptığını anlatan Ertuğrul, işlerini 20 Mart'ta tamamladığını ancak sınır kapıları kapalı olduğu için Türkiye'ye dönüş yapamadığını söyledi. Almanya'da otellerin müşteri kabul etmediğini belirten Ertuğrul, ülkedeki Türklerin kendisine yardımcı olduğunu dile getirdi.

HER ZAMAN YANIMIZDA OLDULAR

Yurt dışındaki vatandaşların tahliye edileceğini öğrenince başkonsolosluğa müracaat ettiğini belirten Ertuğrul, "Onlar da istersem Türkiye'ye ilk kalkacak uçak için listeye yazabileceklerini söylediler. Bu süreçte Sayın Stuttgart Başkonsolosu Mehmet Erkan Öner olmak üzere tüm çalışanlar bizimle çok sıcak ve güler yüzle ilgilendiler. Tüm sorularımızı yanıtladılar. Bu süreçte bizlere çok büyük moral ve motivasyon desteği sağladılar. Telefonlarımıza anında yanıt verdiler. Hatta 7/24 Whatsapp numarası verdiler ve buradan tüm iletişimlerimizi sürdürdük. 20 Nisan 2020 tarihinde de Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bizleri Türkiye'mize gönderdiler. Başkonsolosumuz Mehmet Erkan Öner'in nezdinde tüm çalışanlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.