Hava Durumu

Alternatif turizmin yeni rotası İsabey açıldı! Bursa'ya değer katacak

Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık, Zeyniler gibi önemli turizm güzergahlarına sahip olan ilçeye önemli bir zenginlik kazandırıyor. İsabey'in alternatif turizm rotalarından birisi olmasını sağlayacak 19. Yüzyıldan kalma konak kültür merkezi olarak hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2020 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2020 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Alternatif turizmin yeni rotası İsabey açıldı! Bursa'ya değer katacak

Yıldırım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışmalarıyla aslı korunarak ilçeye kazandırılan İsabey Konağı, kültür merkezi olarak hizmete açıldı.

Açılışı töreni, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili, Önceki Dönem Başbakan Yardımcısı, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, İlçe Müftüsü İbrahim Halil Demir, AK Parti İl ve İlçe yöneticileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İsabey Mahallesi'ne değer katacak projelerden biri olan İsabey Kültür Merkezi, 370 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 554 metrekarelik bir alana sahip. İçerisinde muhtarlık binası, çocuk kütüphanesi, seminer salonu, butik sınıfı ve bahçesi ile haftanın 7 günü açık olacak mekân, çocukların, gençlerin, annelerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlayacak.

BU DAHA İLK ADIM

İsabey Kültür Merkezi'nin İsabey Cephe Sağlıklaştırma Projesi'nin ilk meyvesi olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Bizler büyük bir milletiz ve büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Bizi tarihte güçlü bir medeniyet kılan şey ortaya koyduğumuz ilmi, mimari, askeri ve estetik birikim olmuştur. İnsanı önemseyen, çevreyle barışık, ait olduğu dünya görüşünden taviz vermeyen kadrolar ile asırlarca yeryüzüne adalet ve merhamet dağıtmış bir milletiz. İşte Yıldırım ilçemiz bunun en güzel örneklerini kendinde toplamış kadim bir şehirdir. Bugün açılışını yapmakta olduğumuz İsabey Kültür Merkezi'nin arka planında derin bir bakış, güçlü bir irade ve üst düzey estetik bir zevki görmemek mümkün değildir. İnşallah bu nadide yapının içerisinden milletimize hizmet edecek nice güzel yavrularımız istifade edecekler" diye konuştu.

TARİHE KARŞI SORUMLUYUZ

İsabey Kültür Merkezi'nin açılışı ile tarihi ihya etmenin ve geleceğe taşıma iddiasının ispatını yaptıklarını dile getiren Başkan Oktay Yılmaz, "Tarihi kaynaklarda en az 500 yıllık bir geçmişi olan, 'esebey' veya 'esenbey' olarak da anılan kadim bir yapı ile karşı karşıyayız. Bu tarihe karşı borcumuz, onu muhafaza etmek o kutlu tarihin şanına uygun nesiller yetiştirmektir. İşte bu minvalde çocuk kütüphanesi, seminer salonu, butik sınıfı ve bahçesi ile tam bir eğitim mekanı olan bu yapı, İsabey'li çocukların, gençlerin, annelerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlayacak" dedi.

TURİZME KAZANDIRACAĞIZ

İsabey Mahallesi'nin tarihi zenginliğine uygun bir kimlik çalışması da yaptıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Burada tabiri caizse ikinci bir Cumalıkızık oluşturma vizyonu ile meseleye geniş bir perspektiften bakıyoruz. Adeta bir marka üretiyor ve katma değer oluşturuyoruz. İsabey mahallemiz adeta küçük bir Türkiye Mozaiği. Ülkemizin doğusundan batısına kadar birçok ilimizden Yıldırım'a gelen hemşehrilerimiz huzur ve barış içinde bu sokaklarda yaşıyor, ekmeğini kazanıyor, evleniyor, çocuk büyütüyor. Kentsel dönüşüm, çarpık yapılaşma, imar planları, eğitim, sağlık, güvenlik, ulaşım ve istihdam gibi başlıklar Yıldırım'ın önceliği ancak sosyal belediyeciliği de ihmal etmemek gerek. İşte biz de bu anlayış ile tüm hemşehrilerimize dokunacak hizmetleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bu hizmetleri yaparken geçmişimizden aldığımız ilham ve güç ile geleceğe bakıyoruz. İsabey mahallemize hizmetlerimiz bununla sınırlı değil tabii ki. Cephe Sağlıklaştırma projesi kapsamında; İsabey caddesi üzerinde bulunan, 27'si tescilli sivil mimari örneği olmak üzere toplam 85 adet binanın cepheleri geleneksel bursa sivil mimarisine uygun olacak yenilecek. Osmanlı'nın köy mimarisini tekrar canlandıracağız. Ayrıca İsabey Camimizi de aslına uygun olarak restore edeceğiz. Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'ndan tüm onayları alındı, çok yakında çalışmalar başlayacak" ifadelerini kullandı.

BURSA'YI ABAT EDECEĞİZ

Türkiye'nin 18 yıldır Türkiye sevdalıları tarafından yönetildiğini, geçmişte hayal dahi edilmeyenlerin bir bir hayata geçirildiğini kaydeden Bursa Milletvekili, Önceki Dönem Başbakan Yardımcısı, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, "Yenilenen, kabuğunu kıran Türkiye, artık sadece bu coğrafyanın değil, tüm dünya mazlumlarının umudu haline geldi. Bugün bütün dünya bir salgın ile mücadele ediyor. Bu süreç sözde büyük ülkeyi çökme noktasına getirirken, Türkiye sadece kendi vatandaşlarına değil, tüm dünyaya yardım elini uzattı. Cumhurbaşkanımızın kriz dönemlerinde ortaya koyduğu liderlik ile bütün dünyaya büyük devlet nasıl olunur gösterdik. Kağıttan kaplan ülkeler, vatandaşlarını adeta ölüme terk ederken biz dünyanın farklı bölgelerinden 65 bin insanımızı ülkemize getirdik. Biz bu süreçte sadece pandemi ile mücadele etmedik.  Yatırımlarımıza devam ettik. Karadeniz'den doğalgaz çıkardık. Sömürgecilerin planlarına dur demek, milletimizin haklarını korumak için Akdeniz'e girdik. Cumhurbaşkanımız için Bursa'nın ayrı bir önemi var, Bursa için ne istersek alıyoruz. Bursa daha güçlenecek, Türkiye daha güçlenecek, bundan şüpheniz olmasın. Bu kadrolar Bursa'yı, Türkiye'yi abat edecek" ifadelerini kullandı.

SAĞLIKLI NİTELİKLİ DEĞİŞİM GELİŞİM

İsabey'de uygulanacak projenin kendisini çok heyecanlandırdığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Yıldırım Belediyesi'nin burada uygulamaya koyduğu destinasyon sadece İsabey'in değil Yıldırımı, Bursa'nın değeri haline getirecek. Bir taraftan kültürümüz ayağa kalkarken, diğer taratanda ilçemizin şehrimizin ekonomisi, canlanacak. Bursa'nın gelişimini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek ve şehrin kimliğini ortaya çıkarmak adına bir taraftan yıkıyor diğer taraftan yapıyoruz. Şehirlerin de insan gibi bir dili, bir ömrü, bir kimliği var. Zamanla şehirler de insan gibi yaşlanıyor. Biz bu değişimi sağlıklı ve nitelikli olması için Yıldırım'ı dönüştürüyoruz, Bursa'yı dönüştürüyoruz. İlk günkü aşkla, aynı heyecanla el birliğiyle Yıldırım için Bursa için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR

İsabey'in Bursa'nın tarihi kimliğini muhafaza edebilen mahallelerinden birisi olduğunu aktaran Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, "Bugün burada açılışı yapılan merkez bunun bir göstergesidir. Bizim ortak sevdamız ortak davamız Bursa. Bu ulu şehire hizmet etmek için bakanlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. İsabey'in, tarihimizin kültürümüzün bir emaneti olduğunu dile getiren Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı ise "Böyle tarihi bir bölgemizde bu eserin ayağa kaldırılması, geçmişin geleceğe aktarılması, mahallemizdeki yaşam standartlarını da değiştirecek. Böyle bir değerin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.