Hava Durumu

Altın fiyatları güne yükselerek başladı.

Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın fiyatları güne yükselerek başladı. Geçtiğimiz hafta rekor seviyelere ulaşan altın fiyatları bugün de rekor kıracak mı?

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2020 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2020 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Altın fiyatları güne yükselerek başladı.

Gün gün altın fiyatlarını yakından takip edenler, bugün de kaldığı yerden devam ediyor. Altın fiyatları bazen gün gün yükselir veya düşerken, bazen saat saat yükselip, düşüyor. Altın fiyatlarındaki bu dalgalanma son zamanlarda oldukça fazla yaşanıyor. Bu nedenle altın fiyatları sık sık yakından inceleniyor. Anlık altın fiyatlarına erişim sağlamak isteyenler, altının alış ve satış fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Peki bugün altın ne kadar? Altın fiyatları bugün düştü mü, yükseldi mi,İşte altın fiyatları son dakika durum haberimizde...

ALTIN FİYATLARI 23 NİSAN 2020

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış Fiyatı:383,65 TL / Satış Fiyatı:388,49 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış Fiyatı:618,80 TL / Satış Fiyatı:633,50 TL

YARIM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış Fiyatı:1.234,00 TL / Satış Fiyatı:1.266,80  TL

TAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış Fiyatı:2.468,00 TL / Satış Fiyatı:2.529,80 TL

KUYUMCULARDAN KRİTİK ALTIN UYARISI!

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, "Ons altının 1.748 dolara çıktıktan sonra bir miktar gevşemesini normal karşılamak gerekiyor. Olumlu haber akışları nedeniyle altında aşağı doğru düzeltmeler olmaya devam edecektir. Tersi durumda pandemi nedeniyle dünya ülkelerinden gelecek olumsuz haberler de mevcut tabloyu ve ons fiyatlarını yeniden 1.700 dolar rakamlarının üstüne taşıyabilir. Altın ve finans piyasalarının mevcut durumunu ipte oynayan cambaza benzetmek mümkün. Küçük bir dikkatsizlik ve sağlıkla ilgili kötümser senaryo, bir anda kazanımları tersine çevirebilir, cambaz kendini bir anda yerde bulabilir." dedi.

Atayık, ilkbaharla birlikte güneşin yüzünü göstermeye başladığını, aynı durumun pozitif haberlerle piyasalarda da yaşandığını ifade etti.

Birçok uzmanın "piyasalara da baharın geldiği" yorumunda bulunduğunu aktaran Atayık, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta ABD ve bazı Avrupa ülkelerinden gelen virüs önlemlerinin gevşetileceği, ekonomi ve hayatın normalleştirileceği yönündeki açıklamalar, 'virüste pik nokta görüldü' şeklinde yorumlandı. Ayrıca ilaç ve aşıyla ilgili olumlu haberler rakamlara da yansıdı. Döviz ve altın fiyatlarında geri çekilmeler yaşandı. Koronavirüs nedeniyle aksayan hayatı kademeli olarak normalleştirmeye başlayacakları yönündeki açıklamalarla gram altın fiyatları geriledi. Hatırlanacağı üzere, çeyrek altın 636 TL'ye, gram altın da 387 TL'ye kadar yükselmişti. 1.748 dolara yükselen ons fiyatı, 1.680 dolara kadar gevşedi. Piyasalar, bu haftaya da yine bu olumlu haber akışı ve pozitif beklentilerle başladı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.