Hava Durumu

Altın fiyatları hareketlendi!

Koronavirüsün 'delta' varyantının yayılmaya devam etmesi ve ekonomilerin yeniden açılmalarını yavaşlatacağı endişeleri yatırımcıları güvenli liman olarak görülen altına yöneltti. Gram altın da kritik seviyeye yakın. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2021 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2021 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Altın fiyatları hareketlendi!

Pandemide delta varyantı güvenli liman altına talebi artırdı. Gram altın güne 498 lira seviyesinde başladı. Çeyrek altın 820 liradan, Cumhuriyet altını ise 3 bin 336 liradan açılış yaptı.

Ons altın ise bin 778 dolar civarında seyrini sürdürüyor. Peki altın fiyatlarında gidişat nasıl olacak? Beklentiler neler? İşte yatırımcıların odağındaki altın için analizler ve yorumlar...

Alan Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan altın analizi: 

"Altının ons fiyatı son 5 yılın en büyük aylık düşüşünü yaşadıktan sonra gözünü Cuma günü açıklanacak istihdam verisine çevirdi. Dolardaki güçlenmeye rağmen ons altın 1,775 $ seviyesi üzerinde tutunma çabası içerisinde bulunuyor."

Işık Menkul tarafından hazırlanan altın analizi: 

"Dünkü işlem gününde de kritik 1755 destek bölgesi altında kalıcılık sağlayamayan değerli metalde, oluşan sınırlı alıcılı işlemler ile 1770 seviyesine yakın kapanış görüldü.

Yeni günde de şuan için kısmen yukarı yönlü ataklar görmekteyiz. Bu yöndeki işlemlerin devam etmesi halinde 1784 ve 1794/1797 direnç bölgeleri takip edilebilir. Yeniden oluşabilecek geri çekilmelerde ise 1764 ve 1755 destek noktaları izlemeye alınabilir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.