Hava Durumu

Altın fiyatları yükselir mi?

Vatandaşlar altın fiyatlarını yakından takibini sürdürüyor. Güçlü ABD Doları, altın fiyatında yukarı hareketin önüne geçmeye devam ediyor. Uluslararası piyasalarda da spot altın fiyatı yatay seyir izlemeye devam ediyor. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2021 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2021 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Altın fiyatları yükselir mi?

Gram altın yeni güne kritik seviye olan 500 liranın altında başladı. Çeyrek altın 819 liradan, cumhuriyet altını ise 3 bin 332 liradan satılıyor. Ons altın ise bin 778 dolar civarında seyrediyor.

Enflasyona karşı bir koruma olarak alınan altın, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin enflasyondaki yükselişin geçici olduğu söylemlerinden de etkileniyor.

Işık Menkul tarafından hazırlanan altın analizi: "Dünkü işlem gününü dalgalı seyir sonrasında 1778 dolar seviyesinden sınırlı negatif kapatan değerli metalde, yeni işlem gününde de şuan için bir miktar satıcılı görünüm hâkim. Bu yöndeki işlemlerin devam etmesi halinde 1764 ve 1755 destek noktalarını ilk etapta izleyebiliriz.

Özellikle de 1755'in kırılması durumunda satış baskısının derinleşebileceği hareketler ortaya çıkabilir. Öte yandan, yeniden oluşabilecek yukarı yönlü hareketlerde ise 1794-1797 direnç bölgesi ilk etapta yine kritik olacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.