Hava Durumu

Altın fiyatları yükselişe geçti!

Son 3 haftalık süreçte 1755-1797 bant aralığında konsolide olan ons altın yeni haftaya pozitif bir fiyatlama ile başlangıç yaptı. Saat 16.00 itibarıyla gram altın 476 lira seviyesine yükselirken dolar/TL 8.30 lira seviyesinde dalgalanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2021 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2021 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Altın fiyatları yükselişe geçti!

İç piyasada gram altın 476 liradan, çeyrek altın 768 liradan, Cumhuriyet altını da 3.159 liradan işlem görüyor. Peki altın ve dolar fiyatlarında yaşanan bu dalgalanma için konunun uzmanları ne diyor? İşte cevabı...

Teknik Fx tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "ABD tahvil faizlerindeki artışların yükseliş momentumunu zayıflattığı bir süreçten geçen sarı madende bir süredir long pozisyonlarında azaltmaya gittiği gözlemlenmişti.

Bu bağlamda birçok sanayi ve tarım emtiasında tarihi rekor seviyeler test edilirken altın fiyatlarının bu yükselişe katılamadığı bir süreç yaşanmış oldu.

'FİYAT BASKISININ DEVAM ETMESİNİ BEKLEMİYORUZ' 

Ancak özellikle enflasyon beklentilerinin arttığı ve bol likiditenin olduğu bir piyasada mevcut fiyat baskısının uzun bir süre devam etmesini beklemiyoruz.

Bu bağlamda özellikle belirttiğimiz bandın üst seviyesi olan 1797 üzerinde günlük kapanışın yapılmasıyla ilk aşamada 1820'ye doğru bir fiyatlamanın olması beklenebilir.

Bu arada altın-gümüş rasyosunun gümüş lehine fiyatlanmaya başlaması da ons altını destekleyecek bir unsur olacaktır."

Vakıf Yatırım tarafından ise şöyle denildi:  "Geçen hafta yurt içi piyasaların gözü TCMB'nin enflasyon raporundaydı. TCMB, 2021 yıl sonu enflasyon tahminini %9.4'ten %12.2'ye revize ederken, Başkan Kavcıoğlu politika faizinin enflasyon üzerinde oluşturulacağı mesajını tekrarladı.

Başkan Kavcıoğlu'nun sunumunun ardından dolar/TL kurunda 8.13 seviyesine kadar geri çekilme görülse de, haftanın devamında ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yukarı yönlü hareket ile kur 8.29'u test etti.

DOLAR İÇİN ÖNEMLİ TAHMİN 

Dolar endeksinde de haftanın sonunda yukarı yönlü hareketle 91.00 seviyesi aşıldı. Perşembe günü ise TCMB PPK faiz toplantısı takip edilecek. Dolar/TL kurunda olası geri çekilmelerde 8.00 seviyesini önemsiyoruz. Bu seviye altına gelindiği takdirde TL lehine hareketler hızlanabilir. Yukarıda ise 8.50 seviyesini ana direnç olarak takip etmeye devam edeceğiz. 8.25-8.10-8.00 destek, 8.38-8.50 direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

FED toplantısı ve Başkan Powell'ın yaptığı açıklamaların ardından, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde tekrar yukarı yönlü hareketler görülüyor. Geçen hafta %1.65 üzerini test eden ABD 10 yıllıkları, değerli metaller grubunda satışlara neden oldu.

Ons altın önemli destek olan 1.765 seviyesini test ederken, bu seviye destek olarak çalıştı ve tekrar tepki alımları izlendi. Bu seviye altında 1.750 ve 1.700 desteklerini takip ediyor olacağız. Olası yukarı yönlü hareketlerde ise 1.790 direnci önemini koruyor. 1.790 üzerinde yukarı denemelerin hızlanacağını düşünüyoruz. ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki hareket kısa vadede önemli olmaya devam edecek."

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.