Hava Durumu

Altın fiyatlarında rekor!

Altın fiyatlarındaki yükselişle Kapalıçarşı'da hareketlilik yaşanıyor. Ons altının 1830 dolara yükselmesiyle iç piyasada altın fiyatlarını doğrudan etkiledi. Gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2021 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2021 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Altın fiyatlarında rekor!

Haftaya yeni rekor ile giren gram altın 570 TL civarında işlem görüyor. Bu yükselişin gümüş fiyatlarına da hareketlilik getirdiğini belirten Kapalıçarşı kuyumcuları, yatırımcıların altına olan güvenin devam etmesini söylüyor.

"İHTİYACI OLAN MECBUREN DÜŞÜKTEN ALDIYSA SATIYOR"

Altın alım-satımlarının arttığını vurgulayan kuyumcu Tunahan Sarı, "Altın şu anda zirveyi görmüş durumda fakat bizler altının daha da yükselmesini bekliyoruz. İhtiyacı olan mecburen düşükten aldıysa satıyor. Kendi şahsi düşüncem sene sonu altının fiyatını 600 TL civarında göreceğiz. Gümüşte de hafif bir kıpırdama var. Şu anda kilosu 7782 TL'den işlem görüyor. Anık değişmeler olursa gümüşte 9-10 bin TL'yi görebilir. Elinde para olan vatandaşın altına yatırım yapabilir" şeklinde konuştu.

"ALTIN ALIMLARI SÜRÜYOR"

Kuyumcu Orhan Seven ise, altının her zaman güvenli liman olduğunu söyleyerek, "Vatandaşların altına talebi devam ediyor. Altın alımları sürüyor. Vatandaşların altın ve gümüş almalarını tavsiye ediyorum. Hem altın hem de gümüşte uzun vadeli kazandıracağını söyleyebiliriz. Yatırımcıların altını ellerinde tutmaları gerektiğini düşünüyorum. Gümüşün kilogramı 7 bin 733 liradan satılıyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.