Hava Durumu

Altın Koza için heyecan başladı

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar'ın başkanlığında düzenlenen 28'inci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali başladı. Başkan Zeydan Karalar, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar ve Festival Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. 

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2021 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2021 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Altın Koza için heyecan başladı

Festival; gün boyu devam edecek uzun metraj film gösterimleri, gondolda açık hava film gösterimleri, ''Çukurova'dan Beyazperdeye Film Afişleri Sergisi'', Işıl Özgentürk moderatörlüğünde ''Kısa Film Atölyesi'' ile sürecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgenin ışığında, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun ''Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'' esaslarını gözeten bir düzenlemeyle, fiziksel mesafenin korunabildiği, etkili hijyen ve dezenfekte işlemlerinin yapılacağı ortamda gerçekleştirilecek festivalin Yürütme Kurulu Başkanlığını oyuncu Menderes Samancılar üstlenirken, kurulda Nebil Özgentürk, İsmail Timuçin, Hüseyin Orhan ve Gökhan Mutlay yer alıyor.


FESTİVALDE NELER VAR?

14 EYLÜL SALI

*SAAT: 11.00 KISA FİLM ATÖLYESİ 

Moderatör: Işıl Özgentürk

Yer: Seyhan Oteli


*SAAT: 14.00 ADANA SİNEMA MİRASI VE SİNEMA SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI

Yer: Mimar Sinan Amfi Tiyatro Yanı - Yazlık Sinema


*SAAT:16.30 SERGİ: ADANA SİNEMA TARİHİ 

Yer: Abidin Dino Sanat Parkı 


*SAAT: 17.30 YAŞAR KEMAL ETKİNLİĞİ 

Konuklar: Lale Mansur, Aydın Çam, Cihan Erdönmez, Nebil Özgentürk

Dijital Katılımcılar: Türkan Şoray, Zülfü Livaneli, Arif Keskiner, Selim İleri


*SAAT: 20.00 BELGESEL GÖSTERİMİ: GENCO

Konuşmacı: Tilbe Saran

Dijital Katılımcı: Genco Erkal

Yer: Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu

15 EYLÜL ÇARŞAMBA

*SAAT: 11.00 KISA FİLM ATÖLYESİ 

Moderatör: Işıl Özgentürk

Yer: Seyhan Oteli


*SAAT: 14.00 ADANA SİNEMA TARİHİNİN VE SEYİR DENEYİMİNİN SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS BAĞLAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ ÇALIŞTAYI

Yer: Mimar Sinan Amfi Tiyatro Yanı - Yazlık Sinema


*SAAT:17.00 SERGİ:DÜNDEN BUGÜNE ADANA SİNEMALARI VE ADANA'DA SİNEMAYA GİTMEK KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ 

Yer: 75. Yıl Sanat Galerisi 


*SAAT: 18.00-20.00 HASAN SALTIK SÖYLEŞİSİ - ANADOLU'NUN MÜZİK KÜLTÜRLERİ HAZİNESİ ''HASAN SALTIK'' 

Moderatör: Menderes Samancılar

Konuklar: Suavi, Nilifer Akbal, Vedat Yıldırım, Nebil Özgentürk, Mazlum Çimen, Cengiz Özkan

Yer: Merkez Park Amfi Tiyatro


*SAAT: 21.00 FESTİVAL KONSERİ - CEYLAN ERTEM VE SENFONİK FESTİVAL ORKESTRASI

Yer: Mimar Sinan Amfi Tiyatro

Adana Altın Koza Film Festivali'nin yarışma filmleri: 

13-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde;  Nisan Dağ'ın "Bir Nefes Daha", Barış Sarhan'ın "Cemil Şov",  Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu'nun "Dermansız",  Erdal Rahmi Hanay'ın "Fuad",  Sinan Sertel'in "İçimdeki Kahraman", Erkan Tahhuşoğlu'nun "Koridor",  Muhammet Çakıral'ın  "Lacivert Gece",  Tufan Taştan'ın  "Sen Ben Lenin", Ahmet Necdet Çupur'un  "Yaramaz Çocuklar",  Mehmet Ali Konar'ın  "Zin ve Ali'nin Hikayesi"  adlı filmleri Altın Koza ödülleri için heyecan yaşayacak.  

Altın Koza için yarışacak filmlerden; yönetmenliğini Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu'nun yaptığı "Dermansız" ile Erdal Rahmi Hanay'ın yönettiği "Fuad", dünya prömiyeri ile Adana izleyicisi ile buluşacak. Dünya prömiyerini yarışma kapsamında gerçekleştirecek diğer filmler ise; yönetmenliğini Sinan Sertel'in yaptığı "İçimdeki Kahraman",  Erkan Tahhuşoğlu'nun yönettiği "Koridor" ve Muhammet Çakıral'ın yönettiği "Lacivert Gece" olacak. 

Yarışma finalistlerinden Nisan Dağ'ın ikinci filmi "Bir Nefes Daha" dünya prömiyerini 24. Tallinn Black Nights Film Festivali'nde yaptı. Barış Sarhan'ın ilk sinema filmi olan "Cemil Şov" da Altın Koza için yarışacak filmlerden. 43. Moskova Film Festivali'nde ilk kez seyirci karşısına çıkan "Sen Ben Lenin" ise yönetmen Tufan Taştan'ın ilk uzun metraj filmi. Ahmet Necdet Çupur'un ilk uzun metraj filmi "Yaramaz Çocuklar" belgeseli, prömiyerini gerçekleştirdiği 2021 Visions du Reel'de "Jüri Özel Ödülü" aldı. Belgesel Türkiye'de ilk kez Adana'da gösterilecek. Altın Koza ödüllerinin son adayı ise Mehmet Ali Konar'ın yönettiği  "Zin ve Ali'nin Hikayesi." 

28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde bu yıl filmler; "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması", "Uluslararası Kısa Film Yarışması", "Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması" ve "Adana Kısa Film Yarışması" olmak üzere toplam 4 kategoride yarışacak. Sinemaseverlerin merakla beklediği "Altın Koza Ödülleri" 18 Eylül 2021 Cumartesi gecesi düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.