Hava Durumu

Altın süt nedir, nasıl yapılır?

Altın süt olarak bilinen zerdeçallı süt karışımının bir bardağında bile bin bir hastalığa şifa var. Korona virüs pandemisiyle birlikte altın süte olan ilgi de arttı. Altın süt, bağışıklığı güçlendirmenin yanı sıra lezzetiyle de gönüllere taht kuruyor. Merak edenler için işte altın sütün faydaları ve altın süt tarifi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2021 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2021 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Altın süt nedir, nasıl yapılır?

Zerdeçallı süt olarak bilinen altın sütün ana vatanı Hindistan. Altın süt soğuk algınlığı, öksürük ve uykusuzluğu gidermek için kullanılıyor. Ana maddesi zerdeçal olan bu karışımın süte verdiği altın sarısı renginden dolayı ismi altın süt olarak adlandırılmış.

İçerisine zerdeçalın içerisindeki yararlı maddeleri ortaya çıkarması için karabiber, zeytinyağı, hindistan cevizi gibi sağlıklı yağlar da ilave ediliyor.

Altın sütü tatlandırmak için karanfil, bal, tarçın gibi malzemelerden destek alınıyor. Sonuç olarak ortaya çıkan altın süt bin bir derde deva oluyor.

Altın sütün faydaları

Altın süt, içerisindeki kurkumin sayesinde hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor. Serbest radikalleri vücudunuzdan atıyor ve temizliyor. Vücudu temizlerken cildi de güzelleştiriyor, akne görünümünün ve sivilcelerin en aza inmesine yardımcı oluyor. Kadınlarda regl döneminin daha az ağrılı geçmesine yardımcı oluyor. Hormonların daha düzenli salgılanmasına da destek oluyor. Beyin fonksiyonlarını güçlendiriyor, hafızanızın daha sağlam olmasına da destek oluyor.Günün önemli manşetleri için tıkla

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor.  Çocukların salgın hastalıklara yakalanma risklerini azaltıyor.  Karaciğer yağlanmasının önüne geçiyor. Karaciğer yağlanması problemi olanların da tedavisine destek oluyor.

Diyetisyen Çağla Pektaş, beslenme ve diyetle ilgili son günlerde en çok merak edilen soruların cevaplarını Posta.com.tr'den Büşra Özbelli'ye anlattı.

Kandaki insülin seviyesini dengeliyor. Bu sayede daha az acıkmanıza yardımcı oluyor ve daha rahat bir uyku uyumayı sağlıyor. Yağ yakımını hızlandırıyor, tokluk hissi yaratıyor. Bu sayede zayıflamaya yardımcı oluyor ve kilo kontrolüne destek veriyor. Huzursuz bağırsak, gaz, şişkinlik, hazımsızlık, kabızlık gibi mide ve bağırsak sorunlarınızın çözümüne destek oluyor. Antienflamatuvar özelliği sahip. Bu nedenle vücudunuzdaki ağrıları en aza indirmenize yardımcı oluyor. Doğal ağrı kesici görevi görüyor. İçerisindeki ağrı kesici, hücre yenileyici bileşenler sayesinde de kanser tedavisinde önemli rol oynuyor.

Altın süt tarifi

Altın süt için malzemeler

1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı zencefil 1 çay kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı karabiber 1-2 tane karanfil 1 çay kaşığı öğütülmüş kakule 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı ya da isteğiniz başka bir yağ 1 tatlı kaşığı ham bal

Altın süt nasıl yapılır?

Bir tenceredeki sütün içine tüm baharatlar atılır ve kısık ateşte karıştırılır. Karışımın kaynamasına gerek yok, buharlaşmaya başladığı zaman ocağı kapatabilirsiniz.

Yağlar ise ocak kapatıldıktan sonra karışıma eklenmeli.

Bal ilave etmek istiyorsanız sütün ılımasını beklemeniz gerekir.

Altın sütü sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Altın süt ne zaman içilir?

Altın sütü günün istediğiniz saatinde tüketebilirsiniz. Yatmadan hemen önce içildiğinde sizi uykuya hazırlar. Öğün aralarında aç karnına tükettiğinizde tokluk hissi verecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.