Hava Durumu

Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!

Gram altın fiyatları, altının ons fiyatının 2000 bin doları aşmasıyla birlikte gece saatlerinde rekorunu yeniledi ve 452 lirayı aştı. Gram altında ise güncel alış fiyatı 449,50 lira, satış fiyatı 450,10 liradan işlem görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2020 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2020 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini koronavirüs pandemisinin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini gidermek amacıyla yeni teşviklerin gelebileceği beklentilerine, ABD reel faizlerinde devam eden düşüşe ve artan jeopolitik risklere çevirmesi ile birlikte rallisini güçlendirdi. Bunuın sonucu fiyatlar 2,000 doları aşarak yeni rekor zirvelere ulaştı.

Altın bu yıl yüzde 30 yükseldi ve hükümetler ve merkez bankalarının yavaşlayan büyümeye büyük çaplı teşviklerle cevap vermesi ile birlikte kazançlarını daha da artırabilir. San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Salı günü yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin daha önce düşünülenden daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi. Güvenli liman niteliğindeki altının değer koruma aracı olarak cazibesi, yatırımcıların dikkatlerini zaman alacak ekonomik toparlanmaya ve para birimlerinin değerlerindeki düşüşlere çevirmeleri ile birlikte daha da güçleniyor. Aralarında Goldman Sachs Group Inc.'nin bulunduğu bazı bankalar rallinin 2,300 dolara kadar dürebileceği tahmininde bulunuyor.

"İNSANLAR ALTINA SIĞINIYOR"

Twitter hesabından değerlendirmelerde bulunan ekonomist Mahfi Eğilmez ise altının yükselişini iki nedene bağlıyor:

*En önemli rezerv para olan dolar değer kaybediyor. Yerini alacak daha iyi bir rezerv para olmayınca altına dönüş başlıyor.

*Covid-19 konusunun kötüye gideceği yönündeki açıklamalar insanları altına sığınmaya yönlendiriyor.

BBC Türkçe'de yer alan derlemeye göre; CNBC televizyonuna konuşan ANZ analisti Daniel Hynes ise teşvik paketlerinin de altının yükselişinde etkili olduğu görüşünde. ABD'de geçen ay corona virüsünün etkilerinden ekonominin kurtulması için 2 trilyon dolar değerinde bir teşvik paketi açıklanmıştı. Avrupa Birliği liderleri de aynı dönemde 750 milyar euroluk corona virüsü kurtarma fonunda uzlaşmıştı. Goldman Sachs gibi bazı yatırım bankaları altının önümüzde yeni rekorlar kıracağını tahmin ediyor.

ALTIN FİYATLARI 5 AĞUSTOS

GRAM ALTIN: 450 Lira

ÇEYREK ALTIN: 754 Lira

YARIM ALTIN: 1.503 Lira

CUMHURİYET ALTINI: 2.997 Lira

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.