Hava Durumu

Android kullanıcılarına müjdeli haber!

Google, Android güncellemeleri için Qualcomm ile işbirliğine gitti. 'Project Treble' olarak isimlendirilen bu proje ile Snapdragon 888 işlemcili Android telefonlara 4 yıl boyunca güncelleme desteği sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2020 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Android kullanıcılarına müjdeli haber!

ABD merkezli teknoloji devi Google, Android kullanıcılarını sevindirecek bir gelişmeyi duyurdu. Şirket, Android güncellemeleri konusunda Qualcomm ile işbirliğine gitti. 'Project Treble' olarak isimlendirilen bu proje ile Snapdragon 888 işlemcili Android telefonlara 4 yıl boyunca güncelleme desteği sunulacak.

Her iki şirkette söz konusu proje kapsamında Snapdragon 888 işlemcisini kullanacak olan Android telefonlara 4 yıllık güvenlik güncellemesi sunacak. Buna ek olarak, Android lansman sürümü + 3 Android güncellemesi desteği de yeni Snapdragon işlemcili telefonlara verilecek. Ayrıca Project Treble, gelecekteki Snapdragon işlemciler için de geçerli olacak.

Çok yakın zamanta tanıtılması beklenen Xiaomi Mi 11, Samsung Galaxy S21 ve OnePlus 9 Pro gibi cihazların da 4 yıllık güncelleme desteğine sahip olması bekleniyor.

Böylece Snapdragon 888'li telefonlar Android 11'e ek olarak Android 12, 13 ve 14 sürümlerine de geçiş yapabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.