Hava Durumu

Ankara'da 5 bina tahliye edildi!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında bir binanın istinat duvarı zarar gördü. Çevrede bulunan 5 bina tedbir amacıyla boşaltıldı. İnşaatın müteahhidi ile taşeron firma yetkilisi gözaltına alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlileri, boşaltılan binaların özellikle taşıyıcı elemanlarında herhangi bir hasar oluşmadığını tespit etti. İnşaatın istinat duvarının olduğu bölgede topuk dolgusuyla güçlendirme yapılması kararlaştırıldı

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2021 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2021 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ankara'da 5 bina tahliye edildi!

Ankara'da bir inşaatın temel çalışması sırasında istinat duvarının zarar görmesi nedeniyle çevredeki 5 bina, tedbiren tahliye edildi.

Çankaya ilçesi Arka Topraklık Mahallesi Orhun Sokak'ta devam eden inşaatın temel çalışması sırasında istinat duvarı zarar gördü.

Duvarın yanındaki 5 katlı bina ile çevredeki 4 bina, çökme riskine karşı tedbir amacıyla boşaltıldı.

Riskli binaların bulunduğu yerlere güvenlik şeridi çekildi. Ayrıca sokaktaki doğalgaz hattı da kapatıldı.

Bu kapsamda yapılan teknik incelemeler sonucu, yanındaki 5 katlı binada hasara yol açmaması için inşaatın istinat duvarının olduğu bölgede topuk dolgusuyla güçlendirme yapılması kararlaştırıldı.

Kamyonlarla getirilen toprak, zarar gören istinat duvarının bulunduğu alana iş makinesi aracılığıyla doldurulmaya başlandı.

Öte yandan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlileri, inşaat alanının bitişiğindeki bina ile tedbir gerekçesiyle boşaltılan çevredeki 4 binanın özellikle taşıyıcı elemanlarında herhangi bir hasar oluşmadığını tespit etti.

2 GÖZALTI

Olay yerine 112 Acil Servis, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye ve polis ekipleri geldi. 

Tahliye edilen 145 kişiden bazılarının sokakta bekleyişi devam ederken bazıları da Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin misafirhanesine yönlendirildi.

Temel çalışması yapılan inşaatın müteahhidi K.B. ile taşeron firma yetkilisi gözaltına alındı.

Tahliye edilen bina sakini Hasan Kurtuldu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün yetkili kişilerle görüşüp, inşaatın yanındaki binada çatlaklar oluştuğunu söylediğini belirtti.

"MÜTEAHHİDİN AÇGÖZLÜLÜĞÜ"

Yetkililerin de kendisine, "Bina sağlam, yıkılmaz" dediğini ifade eden Kurtuldu, şunları kaydetti:

"Bugün işten sonra eve geldim. Büyük bir ses vardı. Balkondan baktığımda binanın yarısı olduğu gibi gitmiş aşağı doğru. Müteahhidin açgözlülüğü bu. Bir haftadır ufak ufak sarsıntılar oluyordu. Bunu bir haftadır söylediğimiz halde müteahhit bunu dinlemedi. Daha sonra dairelerimizi terk ettik. Müteahhidi kovalayanlar oldu."

Büyükşehir ekipleri, sokakta bekleyişini devam ettiren vatandaşlara çorba ikramında bulundu.

Vatandaşların bir kısmı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin misafirhanelerine yönlendirilirken, bir kısmı yakınlarının yanına gideceklerini bildirdi.

Olay yerine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlileri de incelemelere başladı.

Ekiplerin çalışması sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.