Hava Durumu

Ankara'da kritik Münbiç toplantısı! Mutabık kalındı...

Türkiye-ABD Yüksek Düzeyli Suriye Çalışma Grubu'nun üçüncü toplantısı sonrasında yayınlanan açıklamada, tarafların, Münbiç yol haritasında yıl sonuna kadar hızlandırılmış ve somut ilerleme sağlanmasını taahhüt ettikleri belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2018 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2018 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ankara'da kritik Münbiç toplantısı! Mutabık kalındı...

Ankara bugün kritik bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları ile ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarından yüksek düzeyli yetkililer, Suriye'de istikrar ve güvenliğin güçlendirilmesine ilişkin görüşmelere devam etmek üzere toplandı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Taraflar, Suriye'nin egemenliği, bağımsızlığı, birliği ve toprak bütünlüğüne olan bağlılıklarını teyit etmişler ve Suriye ihtilafına BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararıyla uyumlu bir siyasi çözüm bulunması sürecinde sürdürülebilir ve geri döndürülemez ilerleme sağlanmasının öneminin altını çizmişlerdir.

Muhtaç durumdaki Suriyelilere insani yardım sağlanmasına yönelik ortak taahhütlerini yinelemişler ve her iki ülkenin bu bağlamda gösterdiği önemli çabaları teslim etmişlerdir.

Her iki taraf, Suriye içinden ve ötesinden kaynaklanan terörizmin her tür ve tezahürüyle mücadele etme kararlılıklarını teyit etmiştir.

Taraflar, Münbiç Yol Haritası konusunda yıl sonuna kadar hızlandırılmış ve somut ilerleme sağlanmasını taahhüt etmişlerdir.

Münbiç Yol Haritası'nda belirtilen diğer alanlara ilişkin müşterek planlama konusunda çalışmayı sürdürmek hususunda mutabık kalmışlardır.

Türkiye ve ABD, Müttefik olarak birbirlerine karşı yükümlülüklerine uygun şekilde, her iki ülkenin güvenlik kaygılarını etkin biçimde ele alma taahhüdünü paylaşmakta ve Suriye'de devam eden krize ilişkin olarak karşılıklı menfaatlerini ilgilendiren konularda ilerleme sağlamayı sürdürmeyi arzu etmektedir.

Bu amaçla Taraflar, Suriye konulu Çalışma Grubu toplantılarının daha sık aralıklarla düzenlenmesi konusunda mutabık kalmışlardır.

Yüksek Düzeyli Suriye Çalışma Grubu'nun müteakip toplantısının en geç Şubat 2019'a kadar Vaşington'da toplanmasını kararlaştırmışlardır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.