Hava Durumu

Ankara'da operasyon! Çok sayıda gözaltı var

FETÖ soruşturması kapsamında özel sektör ve kamu iktisadi işletmeleri çalışanı 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ankara'da operasyon! Çok sayıda gözaltı var

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "örgüt üyesi özel sektör ve kamu iktisadi işletmeleri çalışanı olan ve örgütün haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı olduğu belirlenen 18 sivil şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği" bildirildi.

Açıklamada, şüphelilerden 6'sının yakalandığı, diğerlerinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapıldığı öğrenildi.

Öte yandan, Kocaeli'de FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK)  yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden 7'si  adliyeye sevk edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize  Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından salı günü 10 ilde eş zamanlı  olarak yapılan operasyon kapsamında 1 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı  11'e yükseldi.

Gözaltındaki şüphelilerden ihraç edilmiş 1 binbaşı, açıkta olan 1  yüzbaşı, ihraç edilmiş 2 üsteğmen ve muvazzaf 3 astsubayın emniyetteki işlemleri  tamamlandı. Aralarında örgütün firari sözde il imamı Mehmet Akif Saka'nın kardeşi  ihraç üsteğmen A. Saka'nın de olduğu şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından  Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Firari 4 zanlının yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.