Hava Durumu

Ankara'da oylama bitti! İlk sırada Mustafa Tuna çıktı

Ankara'da Melih Gökçek'in istifası ile boşalan belediye başkanlığı makamı için yeni ismin seçimine yönelik temayül yoklaması gerçekleştirildi. Birinci sırada Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2017 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2017 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ankara'da oylama bitti! İlk sırada Mustafa Tuna çıktı

AK Parti'de Melih Gökçek'in istifa etmesi ile boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak ismin belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı.  Yoklama için 7 sandık kuruldu. Başkanlık için Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın isimleri geçiyordu.

Temayül yoklamasında birinci sırada Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ikinci sırada Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, üçüncü sırada Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün çıktığı belirtildi.

(Mustafa Tuna)

Geçtiğimiz yıllarda yapılan temayül yoklamalarının aksine bu yıl oy kullanacak partililerden, 3 değil bir isim yazarak oy kullanmaları istendi. İddiaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oylamada öne çıkan 3 isimle görüşme gerçekleştirecek. AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, sonuçların pazartesi günü açıklanacağını belirtti.

İstifa eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yerine geçecek isim için de temayül yoklaması yapılmış, sandıktan çıkan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve İnegöl (eski) Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Erdoğan'ın daveti ile Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı ile görüşmüştü.  Erdoğan, Alinur Aktaş'ı aday gösterince, Büyükşehir Meclisi'nde yapılan seçimle Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilmişti.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.