Hava Durumu

Ankara'da tezkere hazırlıkları hızlandı! Tarih öne çekiliyor

Libya'nın Türkiye'den asker talebi üzerine Ankara'da tezkere hazırlıkları hızlandı. Meclis'te 7 Ocak'tan sonraki bir tarihte ele alınması beklenen tezkerenin yarın (30 Aralık) TBMM Başkanlığı'na sunulabileceği belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2019 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2019 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ankara'da tezkere hazırlıkları hızlandı! Tarih öne çekiliyor

AK Parti grup yönetimi, önceki gün milletvekillerine mesaj göndererek tezkerenin 30 Aralık Pazartesi günü TBMM Başkanlığı'na sunulabileceğini ve Genel Kurul'un 2 Ocak'ta olağanüstü toplanabileceğini bildirdi.

Milliyet'te yer alan habere göre: Milletvekillerinden programlarını bu ihtimale göre yapmaları istenirken, tezkereye ilişkin kesin takvimin pazartesi netleşeceği öğrenildi.

ürkiye'nin askeri ve güvenlik iş birliği anlaşması imzaladığı UMH'ye süratle destek sağlanması kritik görülüyor. Libyalı bir yetkili, Türkiye'den resmi olarak askeri destek talebinde bulunduklarını açıkladı. Reuters'a konuşan yetkili, Libya UMH İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın, "Başkent Trablus'ta çatışmaların yoğunlaşması halinde Türkiye'den askeri destek isteyecekleri" yönündeki açıklamasının ardından, Türkiye'den resmen hava, kara ve deniz desteği istendiğini kaydetti.

 SİSİ, TRUMP'I ARADI

Öte yandan Doğu Akdeniz denkleminde Türkiye'nin karşısında yer alan Mısır'ın Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Trump ve Sisi, Libya'da dış ülkelerin istismarını reddetti. Ayrıca iki lider, Libyalıların kontrolü yabancı aktörlere kaptırmadan önce tüm tarafların çatışmayı çözmek için acil adım atması gerektiği konusunda mutabık kaldı" ifadesi kullanıldı. Tüm bu gelişmeler, tezkere sürecini de hızlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.