Hava Durumu

Ankara'dan acı haber! 1 polis şehit oldu

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, kimlik kontrolü sırasında kaçan kişiye yönelik açılan uyarı ateşi sonucu 1 polis kazara şehit düştü. Öte yandan, kaçan şüpheli kısa süre içinde yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2017 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2017 08:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ankara'dan acı haber! 1 polis şehit oldu

Siirt-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsü, sabah saat 05.00 sıralarında Gölbaşı Sanayi uygulama noktasında durduruldu. Durumundan şüphelenilerek araçtan indirilen ve üst araması yapılmak istenen bir kişi kaçmaya çalıştı. Kovalamaca sırasında polis memuru Hakan Can, açılan uyarı ateşi sırasında meslektaşları tarafından kazaen vuruldu. Ağır yaralanan polis memuru, yoldan geçen özel bir araçla kaldırıldığı Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ASAYİŞ SUÇLUSU

Olayın ardından ormanlık alana kaçan şüpheli Zeynel İ., Gölbaşı ilçesinde polis ekiplerince gözaltına alındı. Ankara Valililiğinden yapılan açıklamada, şüphelinin uyuşturucu ve asayiş suçlarından emniyette kaydı bulunduğu bildirildi. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce de olay yerine gelerek emniyet yetkililerinden bilgi aldı.

ANKARA VALİSİ: TERÖR BOYUTU YOK

Ankara Valisi Ercan Topaca, olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.  Topaca, "Terör boyutu tespit edemedik. Araştırmalar devam ediyor. Şahsın uyuşturucu ile ilgili geçmişten kayıtları var. Terör boyutu şu an itibarıyla görülmüyor. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah bu tür kazaları bir daha yaşatmasın. Silahlar toplandı, kurşunun hangi silahtan çıktığı teknik çalışmalardan sonra netleşecektir. Şahsın elindeki silahın, şehit olan polisimizin elinden düşen silah olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

ŞEHİDİN AİLESİNE HABER VERİLDİ

Olayın ardından şehit düşen polis memuru Hakan Can'ın Gölbaşı ilçesindeki evine acı haber ulaştı. Can'ın şehadet haberi, Eymir Mahallesi'nde ikamet eden ailesine Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ve emniyet yetkilileri tarafından verildi.

Haber üzerine şehidin evine 112 Acil Servis ekipleri sevk edilirken, acı haberi alan şehidin yakınları ve komşuları da başsağlığı dilemek üzere ailenin evine geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.