Hava Durumu

Ankara Esenboğa'da koronavirüs alarmı! Uçak acil iniş yaptı

Tahran-İstanbul seferini yapan THY uçağı, koronavirüs şüphesi nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönlendirildi. Uçakta bulunanlar, hastanede gözetim altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2020 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2020 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ankara Esenboğa'da koronavirüs alarmı! Uçak acil iniş yaptı

Tahran - İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, 'Korona virüs' şüphesiyle Ankara Esenboğa Havaalanı'na acil iniş yaptı.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) görüldüğü İran'dan Türk vatandaşlarını Ankara'ya getiren uçakta bulunanlar, Dr. Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözetim altına alındı.

İran'ın başkenti Tahran'dan hareket eden, 132 kişilik Türk yolcu ve mürettebatı taşıyan Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçağın Esenboğa Havalimanı'na inmesinin ardından tahliye işlemi başlatıldı. 

Apronda özel kıyafetli ve maskeli sağlık ekipleri tarafından karşılanan uçaktakiler, sağlık kontrolünden geçirilip ambulanslara bindirildi.

Yolcular ve mürettebat, daha önce boşaltılan ve karantina hastanesi olarak kullanılan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledildi.

Burada, 14 gün gözetim altında tutulacak yolcular ve mürettebattakilerin detaylı sağlık kontrolleri ve tahlilleri yapılacak.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tekrar hatırlatmak isterim ki, ülkemizde Yeni Koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. İlgili bakanlıklarımızın iş birliği, Bilim Kurulumuzun rehberliği ve tecrübeli sağlık çalışanlarımızla, ülkemizi bu hastalıktan korumak için azami çaba sarf etmekteyiz" açıklamasını yaptı. 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlanan talimatla Türk şirketlerinin yalnızca İran'dan sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının taşınmasına izin verilmişti.

Bu talimat doğrultusunda Covid-19 şüphesiyle karantinaya alınan yolcunun Türk kimlikli olma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.

SOYLU: HEPSİ YALAN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, corona virüsü salgını ve alınan önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de corona virüsü vakasına rastlandığı ancak bunun saklandığı iddialarına değinen Soylu, "Geçen gün Van'daydım. İki hasta bekleniyor, üç hasta var... Bunların hepsi yalan. Dayanaksız" dedi.

Soylu, "Böyle bir şey olursa biz bunu paylaşmak zorundayız. Hükümet olarak bizler de bu konuda bütün gelişimini kamuouyuyla paylaşmak zorundayız" diye konuştu.

İRAN'DAN TAHLİYE

Tahran'daki Türk vatandaşlarının tahliye edilmesine de değinen Soylu, 132 yolcunun karantinaya alındığını söyledi.

İşlemlerin daha önce yapılan tahliyede olduğu gibi devam edeceğini söyleyen Soylu, şunları kaydetti:

"İran'dan gelişler yasak biliyorsunuz. Yolcular konusunda parantez vardı. Parantez çerçevesinde değerlendirme olmuş onun dışında İran'dan Türkiye'ye girişler kısıtlı. 

Hem Ticaret Bakanı Hem Sağlık Bakanı ile ortak değerlendirme yaptık. Türkiye'den transit geçiş İran'a gidebilir ama Türkiye'ye dönüş olmaz. 15-20 günlük 1 aylık İran öyküsü yoksa başka ülkeden geliyor. Türkiye'den geçiyor İran'a gidiyor ama onu bir daha Türkiye'ye almıyoruz. Tek yön... İhracatta kapalı Türkiye mahreçli geçiş yok."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.