Hava Durumu

Ankara-Moskova hattında 'PYD' muamması

Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne terör örgütü PYD'nin katılıp katılmayacağı konusu hâlâ netlik kazanmadı. Türkiye'nin çekinceleri olduğunu bildiklerini söyleyen Kremlin Sözcüsü Peskov, "Ancak bu durum, bu yönde çalışma yapılmayacağı anlamına gelmiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2017 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2017 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ankara-Moskova hattında 'PYD' muamması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, basın toplantısında dün Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yapılması yönünde karar aldığı Suriye Ulusal Diyalog Kongresi ile ilgili soruları yanıtladı. Türkiye'nin çekinceleri hakkındaki bir soruya Peskov, "Türk partnerlerimizin Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit ettiğini düşündükleri güçlerle ilgili çekinceleri olduğunu biliyoruz. Ancak bu durum, bu yönde çalışma yapılmayacağı anlamına gelmiyor" yanıtını verdi.

LİSTE ÇALIŞMALARI

Kongreye katılacak tarafların listesini belirlemek için uzmanlar düzeyinde yoğun bir çalışma yapılacağını aktaran Peskov, liste hazırlandıktan sonra kongrenin Soçi'de toplanmasını bekleyeceklerinin altını çizdi.

'KONGRE KISA SÜRE İÇİNDE TOPLANACAK'

Öte yandan Peskov, kongrenin kısa süre içinde toplanacağını ve kongreye katılımın kapsayıcı olması gerektiğini ifade etti. Peskov "Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin dünkü ortak bildirisi, bir niyet beyanı değil, net tutumun belirtildiği bir belge. Eğer metni okursanız, kongrenin kısa süre içinde toplanacağına dair kararlı bir konsensüs olduğunu anlarsınız" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Rusya, Soçi'de Suriye'de tüm grupların katılacağı Suriye Ulusal Diyalog Kongresi düzenleme kararı almış, terör örgütü PYD'ye de davet göndermişti. Ankara, bu davet sonrası Moskova yönetimine tepki göstererek, "Kabul edilemez" olduğunu vurgulamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.