Hava Durumu

Anlamından dolayı en çok bu ismi tercih ediyorlar

Kız ve erkek isim anlamları yeni bebek sahibi olacak çiftler tarafından en çok araştırılan konular arasında.... Bu isimlerden biri de Açelya'dır. Kız isimleri arasında popülerliğini koruyan Açelya ismi anlamıyla da beğeni kazanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2020 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2020 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Anlamından dolayı en çok bu ismi tercih ediyorlar

Bebek isimleri eskiden takvimlerden takip edilirdi. Şimdilerde ise online isim sözlüklerinden anlamlarıyla beraber bulunabiliyor. Anne-baba adaylarının isim anlamı ararken birkaç kriteri bulunuyor. Bazıları klasik isimleri severken bazıları ise daha önce duyulmamış isimleri tercih ediyor. Bazıları için de isimlerin dini anlamları büyük önem taşıyor.

İsimler sözlüğünde anlamı en çok araştırılan isimlerden biri de Açelya'dır. Peki  'Açelya' ne anlama geliyor?

AÇELYA'NIN İSİM ANLAMI

Açelya, iyi bilinen bir çiçeğin adıdır. İlk olarak 18. yüzyılın ortalarında İsveçli botanikçi Carl Linnaeus tarafından icat edildi; adı "kuru" anlamına gelen Yunanca Azaleos'dan gelir. Yani Açelya isminin kökeni Yunanca'dır. Güzel bir bahar çiçeği olan açelya Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'da bulunur. Hatta Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bazı şehirlerde açelyaların çiçek açmasına adanmış festivaller vardır. Bu tek köklü çiçek güzelliği, hacmi ve renk zenginliği ile bilinir ve bu nedenle çiçek aranjmanlarında ve bahçelerinde popülerdir. Açelya, kadınlık, romantizm ve tutkunun yanı sıra kırılganlığın sembolüdür.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.