Hava Durumu

Anneler babalar dikkat! İçi 'ölümcül' bakterilerle dolu!

Çocukların banyoda eğlenceli vakit geçirmeleri için verilen plastik ördekler ve benzeri oyuncaklar, göründüğü kadar 'masum' çıkmadı. Yapılan araştırmalarda oyuncakların içinde, 'ölümcül' bakteriler tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2018 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2018 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Anneler babalar dikkat! İçi 'ölümcül' bakterilerle dolu!

İsviçre Federal Su Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü ile ETH Zürih ve Illinois üniversitelerinden bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, oyuncakların içinde santimetre kare başına 5 ila 75 milyon arasında bakteri hücresi bulundu. Araştırmaya göre, oyuncaklar sıkıldığında dışarı çıkan kirli suda "potansiyel hastalık taşıyan bakteriler" tespit edildi.  Lejyoner hastalığına yol açan Lejyoner bakterisi ve özellikle bağışık sistemleri güçsüz olan kişilerde ölümcül olabilen ilaca dirençli pseudomonas aeruginosa bakterisi de oyuncaklarda bulundu.

GÖZ ENFEKSİYONLARINA NEDEN OLUYOR

Araştırmaya göre, sıcak ve nemli banyo ortamı mikropların üremesi için ideal bir ortam oluşturuyor. Oyuncakların plastik yüzeylerinde üreyen bakteriler göz, kulak ya da mide enfeksiyonlarına da yol açabiliyor. Araştırmacılar, karbon içerikleri taşıyan plastiğin mikropları beslemeye yardımcı olduğunu da kaydediyor.

AİLELER OYUNCAKLARIN İÇİNİ AÇTI

Araştırmanın ardından ebeveynler, oyuncakların içini açarak gerçeği gözler önüne serdi.  4 çocuk annesi Rachel Burden, "Minik ördeğimiz bu sabah gayet temiz görünüyor. Doğrusu eşime onu kesmesini söylediğime pişman olmaya başlıyorum" dedi.

Rachel Burden daha sonra içi kirli görünen plastik traktörün fotoğrafını paylaştı.

Sosyal medyada 'pis ördek', 'kötü kalpli ördek' etiketleriyle paylaşılan fotoğraflarda, oyuncakların içinin koyu renk bir maddeyle kaplı olduğu görüldü. Başka bir ebeveyn ise mikroplu ördeğin fotoğrafını paylaştığı Tweet'inde "Dışarıdan çok masum görünüyordu" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.