Hava Durumu

Anneler Günü ne zaman? İşte en değişik Anneler Günü hediyeleri...

Bizleri bin bir emekle doğurup büyüten annelerimizin günü geldi çattı. Anneler Günü'ne az bir zaman kala herkes ne hediye alacağının telaşına düştü. Peki Anneler Günü ne zaman?

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2019 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2019 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Anneler Günü ne zaman? İşte en değişik Anneler Günü hediyeleri...

Anneler Günü dünyada farklı günlerde kutlanır. En yaygın şekliyle mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır. Bu sene Türkiye'de de 12 Mayıs Pazar 2019′de Anneler Günü kutlanacak.

ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün. Anneler Günü için hazırlanmış bir kutlama pastası. Üzerinde İngilizce olarak "Anneler günü kutlu olsun!" yazmaktadır. Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Anneler Günü dünyada farklı günlerde kutlanır. En geniş şekilde Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır.

ANNELER GÜNÜ ALINABİLECEK HEDİYELER

Anneler Günü ne gibi hediyeler alabiliriz? Annelere özel alınabilecek hediyelerden birkaçı.

1) Buket Çicek
2) Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek mevyeler)
3) Giyim
4) Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)
5) Fotoğraf Çerçevesi
6) Duvar Saati
7) Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)

Küçük bir hatırlatma: Annenize ev aletleri almaktan mümkün mertepe kaçının. Mutfakta kullanacağı bir eşya yerine ona kendisini daha özel hissettirecek bir hediye almanız, annenizi daha mutlu edecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.