Hava Durumu

Apple panikte! iPhone 8 üretiminde yoğun mesai

Kulisler muhtemelen Eylül ayında tanıtılacak olan Apple'ın amiral gemisi iPhone 8'in yazılımsal problemleri olduğu konuşuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2017 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2017 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Apple panikte! iPhone 8 üretiminde yoğun mesai

Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 8'in Eylül ayında duyurulması bekleniyor. Bazı kaynaklardan gelen bilgiye göre ise Apple cephesinde panik duygusu hakim. Apple tasarımcıları ve mühendislerin iPhone 8'de üretim gecikmelerine neden olabilecek yazılım sorunlarını düzeltmek için yoğun mesai harcadığı söyleniyor.

iPhone 8'de özellikle kablosuz şarj konusunda sıkıntı yaşanıyor. Apple blog yazarı John Gruber, kablosuz şarj özelliğinin iOS ile uyumluluğunun sağlanamadığı, bu sebeple özelliğin iOS 11.1 ile aktif olacağını belirtmişti. Ayrıca bu özelliği kullanabilmek için ayrı bir şarj cihazı almanız gerekecek. Bu cihazın yazılımının da hazır olmaması yüzünden bazı gecikmeler yaşanabilir.

Bunun dışında telefonda Touch ID'nin yerini alacak yüz tarama sisteminin de yazılımsal sıkıntılar yaşanıyor. Ön kameraya yerleştirilecek 3D sensörleri hazır olduğu ancak iOS'tan kaynaklı sıkıntılar yaşandığı söyleniyor. Şirketin bu noktada ürün ilk alındığında bu özelliği pasif tutması, geliştirmeler yapıldıktan sonra ise yüz yarama sistemini aktif edeceği ifade ediliyor.

Uzmanlar ise Apple'ın 3D sensörler konusundaki yazılımsal sorunları kısa sürede aşacağını belirtiyor.

Kaynak: Milliyet

iPhone 7'ye ikinci ekran ekleyen kılıf!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.